Arhiva

Policajac pronašao bebu ostavljenu u šumarku i spasio od čopora pasa

24.05.2017.

POLICIJA DANAS

Policajac pronašao bebu ostavljenu u šumarku i spasio od čopora pasa
Policajac pronašao bebu ostavljenu u šumarku i spasio od čopora pasa

Policajac Policijske ispostave Mirijevo Zlatko Marković (46), spasio je od čopora pasa jednogodišnju devojčicu koju je pronašao u ponedeljak uveče u šumarku u Ustaničkoj ulici.

"Slučajno sam iz kola pogledao ka šumarku. Učinilo mi se da sam ugledao lutku, a onda sam video da se pomera i da u tom pravcu ide pet, šest pasa lutalica. Sledio sam se i istrčao iz kola. Ugledao sam bebu i pojurio ka njoj", priča Marković koji u tom trenutku nije bio na dužnosti.

Požrtvovani policajac kaže da je u tom trenutku začuo plač bebe i munjevito reagovao.

"Psi su nam se približavali. Uzeo sam je u naručje, prestala je da plače i odmah se umirila. Psi su već došli do nas i držeći bebu u rukama pokušao sam da ih rasteram", priča policajac i objašnjava da je čitava drama trajala nekoliko minuta koji su mu izgledali kao večnost.

Zbunjen i zatečen kako se beba našla tu, okretao se i pogledom tražio roditelje. Nikoga nije bilo. Otišao je do obližnje auto perionice, ali ni tamo niko ništa nije znao.

Pozvao je kolege koji su brzo stigli. Dok ih je čekao, pogledao je da li beba ima vidljivih povreda, a potom uzeo jaknu iz kola i umotao je. U to vreme stigli su i lekari Hitne pomoći.

"Lekari su pokušali da je uzmu. Ručicama je stezala moju duksericu i grčevito se držala za mene. Razdvojili su nas i potom je uneli u kola. Gledao sam kako se udaljavaju", kaže Zlatko Marković.

Seo je u kola i krenuo ka kući. Kaže sve vreme je razmišljao koliko je srećan što je uspeo da spase jednu bebu. I sam ima dvoje dece, dvadesetdvogodišnju ćerku i dvadesetogodišnjeg sina.

"Neizmerno volim decu. Nisam mogao da verujem kakvi su to ljudi koji su mogli da tu ostave bespomoćnu bebu", kaže Zlatko.

Inače, Zlatko Marković radi u policiji punih 26 godina, prvo u Policijskoj stanici Zvezdara, a sada u Policijskoj ispostavi Mirijevo.