Архива

"БЕЗБЕДНО ДЕТИЊСТВО" у Сремској Митровици

08.06.2017.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

У Градској кући у Сремској Митровици чуо се дечији жагор, смех и музика. На свечаности у оквиру пројекта "Безбедно детињство - развој безбедносне културе младих", уручене су награде малим ауторима најбољих ликовних и литерарних радова. Конкурс у оквиру пројекта "Безбедно детињство - развој безбедносне културе младих", већ седму годину заредом, организују Полицијска управа у Сремској Митровици и Управа за образовање Града Сремска Митровица.

На конкурсу су учествовали ученици петих разреда основних школа у Срему. Приспело је више од стотину радова, а награђено по пет најбољих литерарних и ликовних радова. Награде - књиге, дипломе и слатке пакете је уручио начелник Полицијске управе Ђура Мандић, који је подсетио да је пројекат осмишљен пре седам година са идејом да траје пет година, али су искуства дала мотивацију да се настави даље и наредних година.

Теме овогодишњег конкурса су биле: „У зачараном кругу дроге и алкохола", „Пријави насиље - не трпи, не бој се!", „Полицајац - чувар мог детињства", „ Безбедно од куће до школе" и „Твитер, фејсбук, инстаграм - треба бити опрезан!".

За литерарне радове награђени су: Дражен Беговић, ОШ "Слободан Бајић Паја" Сремска Митровица, Елена Лацковић, ОШ "Јован Јовановић Змај" Сремска Митровица, Анастасија Турудић, ОШ "Добросав Радосављевић Народ " Мачванска Митровица, Теодора Пријић, ОШ "Добросав Радосављевић Народ" Мачванска Митровица и Борислав Вучетић, ОШ „Сава Шумановић" Ердевик.

За ликовне радове награђени су: Невена Павичић, ОШ "Душан Јерковић Уча" Шимановци – Деч, Анђела Бачевац, ОШ "Душан Јерковић Уча" Шимановци – Деч, Сара Попов, ОШ "Симеон Араницки" Стара Пазова, Дејан Војновић, ОШ "Бошко Палковљевић Пинки", Стара Пазова и Влада Ђукић, ОШ "Добросав Радосављевић Народ " Мачванска Митровица.

Присутнима се на свечаности обратила и начелница Градске управе за образовање Мирјана Пјевац. Програм су оплеменили малишани из Школице музике "Вивак" и песникиња Снежана Ракита, док се вршњацима обратио и Огњен Костић, мали градоначелник Сремске Митровице.