Arhiva

U saradnji policija Srbije i Hrvatske i Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeno 13 osumnjičenih za krijumčarenje ljudi

20.12.2017.
MUP

Broj: 1029/17
20. decembar 2017. godine

Nakon višemesečnog operativnog rada, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i kolegama iz Republike Hrvatske, uhapsili su 13 članova organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za krijumčarenje ljudi.

Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa omogućila nedozvoljen prelaz državne granice i tranzit na teritoriji Srbije i Hrvatske za ukupno 82  ilegalna  migranata iz Avganistana, Irana i Iraka, od kojih su uzeli po 1.500 evra.

U sinhronizovanoj akciji na području Beograda, Subotice, Kule, Bača i Šida,  uhapšeno je 12 državljana Republike Srbije, G. D. (42) za koga se sumnja da je organizator ove kriminalne grupe, zatim M. J. (34), M. B. (32), M. Đ. (49), M. V. (23), M. Đ. (57), V. P. (53), Z. Đ. (52), S. G. (60), B. M. (46), D. T. (44) i G. M. (40), kao i državljanin Avganistana A. H. (32).

Krivičnom prijavom za krijumčarenje ljudi, koja je protiv njih podneta, obuhvaćena je još jedna osoba koja se već nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog dela.

U akciji hrvatske policije, na području te države uhapšeno je jutros još četvoro osumnjičenih članova ove organizovane kriminalne grupe.

Svi uhapšeni na teritoriji Srbije, uz krivičnu prijavu za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, biće privedeni na saslušanje Tužilaštvu za organizovani kriminal.