Arhiva

Sprečeno nelegalno takmičenje pasa

26.11.2017.
MUP

Beograd

Broj: 943 /17

26. novembar 2017. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u okolini Kragujevca, otkrili su nelegalno takmičenje pasa u lovu na lisice,koje su prekinuli pre samog početka i time spasili veliki broj životinja. Tom prilikom na licu mesta zatekla oko 80 nemačkih terijera koje su vlasnici doveli iz cele Srbije, a na terenu je pronađeno i  33 lisica.

Protiv organizatora nelegalnog takmičenja, sina i oca (40 i 65 godina) iz Kragujevca, Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu podneta je krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.

Postoje osnovi sumnje da su organizatori ovog takmičenja  za učešće svakog psa naplaćivali po 2.500 dinara. Oni su na njivi napravili veći poligon u koji su, kako se sumnja, puštali  po dve lisice i dva psa terijera a potom  ocenjivali napad psa na lisicu.

Takođe pretresom stana i kuće  koju koriste osumnjičeni policija je  pronašla još šest lisica i dva jazavca.

O navedenom događaju obavešteni su Komunalna inspekcija, ZOO Higijena, Veterinarska inspekcija, Lovačko društvo ''Šumadija'', lovni inspektor i inspektor za zaštitu životne sredine, kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti.