Arhiva

Delegacija Ministarstva učestvovala u šesnaestodnevnoj kampanji pod nazivom "Orange the World" – „Obojimo svet u narandžasto“

07.12.2017.

POLICIJA DANAS

Delegacija MUP-a učestvovala u šesnaestodnevnoj kampanji pod nazivom
Delegacija MUP-a učestvovala u šesnaestodnevnoj kampanji pod nazivom
Delegacija MUP-a učestvovala u šesnaestodnevnoj kampanji pod nazivom

U okviru sprovođenja aktivnosti vezanih za Projekat „Razvijanje rodne agende u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije 2016 - 2018“, čiji je nosilac Sektor za ljudske resurse, realizovana je studijska poseta Evropskom institutu za rodnu ravnopravnost (EIGE), sa sedištem u Viljnusu, Litvanija, u periodu od 23. do 24. 11. 2017. godine.

Povodom Međunarodnog dana eliminacije nasilja nad ženama, koji je obeležen 25. novembra 2017. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, zajedno sa Kancelarijom Švedske policije u Beogradu, našim implementacionim partnerom, učestvovalo je u šesnaestodnevnoj kampanji pod nazivom "Orange the World" – „Obojimo svet u narandžasto“.

Delegaciju Ministarstva unutrašnjih poslova činile su Gordana Jeković, zamenik načelnika Sektora za ljudske resurse, Gordana Vuković, pomoćnik načelnika Sektora i Zorica Marković, koordinator u Sektoru.

Ovogodišnja kampanja započela je uoči Međunarodnog dana eliminacije nasilja nad ženama, te je na jednom od glavnih Viljnuskih trgova organizovan skup zaposlenih u Institutu i njihovih gostiju, u cilju skretanja pažnje javnosti na problem nasilja nad ženama.

Fotografije sa ovog događaja objavljene su na veb-sajtu Evropskog instituta za rodnu ravnopravnost (http://eige.europa.eu/news-and-events/news/lighting-way-violence-against-women-must-stop.docx) i njihovoj Fejsbuk i Tviter stranici.