Arhiva

Izjava Biljane Popović Ivković, državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova, povodom saopštenja Nove stranke

08.12.2017.
MUP

Beograd,

Broj: 991/17

8. decembar 2017. godine

Izjava Biljane Popović Ivković, državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova, povodom saopštenja Nove stranke:

"Žalosno je koliko je Nova stranka, zarad sticanja jeftinih političkih poena, spremna na manipulacije i laži o radu policijskih službenika, koji su profesionalno i u skladu sa zakonom u vrlo kratkom vremenskom periodu rasvetlili krivično delo počinjeno 16. novembra 2017. godine na štetu Jelene Grujić Ristić, predsednice opštinskog odbora Nove stranke u Pećincima.

Zarad istinitog informisanja javnosti ističemo da je njen suprug Dejan Ristić 30. novembra ove godine u policijskoj stanici u Pećincima, u prisustvu javnog tužioca, u postupku prepoznavanja osumnjičenog precizno naveo da "može da prepozna lice sa prilično sigurnim stepenom verovatnoće".

Zbog čega se, kako je to Nova stranka večeras saopštila prilažući zapisnik povodom današnjeg postupka prepoznavanja Osnovnog tužilaštvu u Rumi, Dejan Ristić celih osam dana kasnije predomislio i sada naveo da ne može da prepozna lice, nadamo se da će i samo Tužilaštvo ispitati.

Mogu samo da kažem da Novu stranku i njihovog lidera Zorana Živkovića treba da bude sramota zbog korišćenja ovog slučaja u svrhu političke propagande. Pozivam ih da više ne zloupotrebljavaju rad policije i tužilaštva zarad svojih političkih kampanja i napominjem da je MUP prinuđen da zbog njihovih manipulacija i zarad odbrane rada policijskih službenika koji savesno i profesionalno obavljaju svoj posao objavi dokumenata koja poseduje".

 

Zapisnik o prepoznavanju osumnjičenog možete preuzeti (strana 1)

Zapisnik o prepoznavanju osumnjičenog možete preuzeti (strana 2)