Arhiva

Uhapšene 132 osobe osumnjičene za trgovinu narkoticima i posedovanje i nošenje oružja

23.12.2017.
MUP
Uhapšene 132 osobe osumnjičene za trgovinu narkoticima i posedovanje i nošenje oružja
Uhapšene 132 osobe osumnjičene za trgovinu narkoticima i posedovanje i nošenje oružja
Uhapšene 132 osobe osumnjičene za trgovinu narkoticima i posedovanje i nošenje oružja
Uhapšene 132 osobe osumnjičene za trgovinu narkoticima i posedovanje i nošenje oružja
Uhapšene 132 osobe osumnjičene za trgovinu narkoticima i posedovanje i nošenje oružja
Uhapšene 132 osobe osumnjičene za trgovinu narkoticima i posedovanje i nošenje oružja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija širom Srbije, zaplenili su veću količinu oružja, više od 84 kilograma narkotika, otkrili pet laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili 132 osobe osumnjičene za trgovinu narkoticima ili za nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvima policija je zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapsila 94 osobe, a na području Kragujevca, Pančeva, Bora i Jagodine otkriveno je pet laboratorija za uzgoj marihuane.

Tokom ovih akcija policija je zaplenila 82,6 kilograma marihuane, 768 grama  heroina, 145 grama kokaina, 855 grama amfetamina, 910 komada raznih tableta, kao i manju količinu hašiša.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga, krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 50 osoba.

Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja policija je uhapsila 38 osoba i zaplenila 103 puške, od čega 18 automatskih ili poluautomatskih, 81 pištolj i revolver, jedan „škorpion“, tri eksplozivne naprave, 572 grama eksploziva, šest bombi i 11.700 komada municije različitog kalibra.

Zbog nedozvoljenog posedovanja i nošenja oružja krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 74 osobe.

Po prethodno raspisanim potragama policija je uhapsila još 21 osobu.

 

NAJZNAČAJNIJE AKCIJE ZAPLENE NARKOTIKA I ORUŽJA

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su M.M. (1970) i D.M. (1964), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenih pronašla automatsku   pušku sa preklapajućim metalnim kundakom i okvirom za municiju u kome se nalazi 30 puščanih metaka, dva okvira za automatsku pušku u kojima se nalazi po 30 puščanih metaka, malokalibarsku puška „zbrojevka brno“ sa okvirom za municiju u kome se nalazi pet malokalibarskih metaka.

Zaplenjene su i tri lovačke puške, pištolj sa okvirom za municiju, optički nišan, 125 komada pištoljskih metaka, 204 komada malokalibarskih metaka, 196 komada puščanih metaka i 14 lovačkih patrona.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su A.P. (1988), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla dva pištolja, lovačku pušku, manji okvir oružja, dva metalna dela oružja, aluminijumski prigušivač za malokalibarsku pušku, malokalibarsku  pušku sa optičkim nišanom, pet upaljača za bombu, telo bombe sa upaljačem i vazdušnu pušku.

Zaplenjeno je i 1.313 komada municije različitog kalibra, među kojima je manevarska i malokalibarska municija, 83 lovačka patrona, dva metka različitog kalibra, pet puščanih metaka i jedan manevarski.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su S.M. (1963), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pretresom porodične kuće osumnjičenog pronađena je veća količina oružja i municije: revolver, 197 komada manevarske municije, pištolj, puška „kratež“, vazdušna puška, dve malokalibarske puške, tri lovačke puške, automatska puška, pet okvira za automatsku pušku, 11 različitih okvira za pištolje i 747 komada municije različitog kalibra.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju uhapsili su R.M. (1957) i M.V. (1953), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog R.M. pronašla karabin, 18 komada štapina-dinamita, 14 metara sporogorećeg štapina i 147 komada metaka.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kuršumliji.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su S.Đ. (1978), kod koga je prilikom pretresa stana i drugih prostorija pronađeno oko 15 kilograma marihuane.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljen proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Negotinu, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su Z. B. (1971), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog pronađena je improvizovana laboratorija za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima iz koje je oduzeto 29 kilograma i 690 grama marihuane.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu zaplenili su oko 13 kilograma marihuane i uhapsili J.P. (1961), A.I. (1981) i A.I. (1982).

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog J.P. pronašla pola kilograma marihuane, dok je osumnjičeni A.I. prilikom ulaska policije u njegov stan iz kuće izbacio oko 12 kilograma marihuane spakovane u 12 paketa.

U stanu osumnjičenog A.I. policija je pronašla lovačku pušku i lovački karabin, pa mu se na teret stavlja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su A. M. (1989), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena  proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog pronađeno je šest kilograma i 670 grama marihuane.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini otkrili su laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili M.T. (1994) i P.T. (1946), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenih laboratoriju pronašla u podrumskim prostorijama i zaplenila 617 grama marihuane.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini uhapsili su Z. S. (1976), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog pronađena je laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, više paketića marihuane i 211 komada semenki indijske konoplje.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, odumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru otkrili su  laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili D.V. (1985), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa zaplenila oko 400 grama marihuane, sasušenu  stabljiku marihuane, pet biljaka marihuane u nicanju, šest saksija, 303 semenke marihuane, epruvetu, stakleni termometar, lupu i neonske sijalice.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su V.B. (1981), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela  neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i  nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla zaplenila sedam grama kokaina, više od 750 grama marihuane, elektronsku vagicu za precizno merenje, pištolj, malokalibarsku pušku, 302 komada municije različitog kalibra, 67 patrona za pušku, dva pojačivača trzaja za automatsku pušku, delove cevi, oplate, kundake, opruge za puške i 272  grama pentrit eksploziva.

Od osumnjičenog je oduzeto i 370 evra i 41.000 dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su P.V. (1978), za kojim je bila raspisana poternica zbog izdržavanja zatvorske kazne na koju je prevasnažno osuđen.

Policija je prilikom pretresa  iznajmljenog stana kod osumnjičenog pronašla i zaplenila 141 gram heroina, oko 50 grama kokaina, dve vagice za precizno merenje, pištolj, 27 komada municije, četiri mobilna telefona, 33.000 dinara i 250 evra.

Osumnjičeni je upućen na izdržavanje zatvorske kazne u kazneno popravni zavod, a protiv njega će nadležnom tužilaštvu biti podneta krivična prijava  zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su D.B. (1977), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela  neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i  nedozvoljena proizvodnja, držanje,nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i vozila osumnjičenog pronašla i zaplenila četiri pištolja različite marke i kalibra, dva krateža, poluautomatsku pušku, repliku pištolja, 91 metak različitog kalibra, samostrel, luk i više komada strela.

Zaplenjeno je i 237 grama marihuane, manja količina kokaina i hašiša, 32.000 dinara i 1.860 evra, mobilni telefon i digitalna vagica za precizno merenje.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su A.M. (1985), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla karabin, malokalibarsku i vazdušnu pušku, 11 metaka i dva optička nišana. 

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su S.B. (1971), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla dva pištolja, dve puške, vazdušni pištolj i tri metka za pištolj kalibra 8 milimetara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Vranju.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su S.P. (1966), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog pronašla revolver magnum  i 143 metka različitog kalibra.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su D.P. (1995), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela razbojništvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Postoje osnovi sumnje da je D.P. sa pištoljem u nelegalnom posedu pokušao da opljačka radnicu jednog trgovinskog objekta u Kikindi.

Policija je kod osumnjičenog pronašla i tri metka kalibra 7,62 milimetra.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su N.L. (1987), kod koga su prilikom pretresa stana i drugih prostorija pronašli pištolj sa pripadajućim okvirom i šest metaka. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su P.P. (1963), kod koga je prilikom pretresa stana i drugih prostorija pronađen karabin i devet komada municije.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja,držanje,nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu  u Kragujevcu.

* **

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su D.S. (1974), kod koga je prilikom pretresa stana i drugih prostorija pronađena lovačka puška i vazdušna puška.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eskplozivnih materija, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Lebanu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su V.I. (1966), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilkom pretresa kuće osumnjičenog pronašla automatsku  pušku, poluautomatsku pušku, vazdušnu pušku, 27 metaka različitog kalibra i 290 grama crnog baruta.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su I.M. (1984), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa vozila kod osumnjičenog pronašla  dva pištolja, a oduzeto mu je i vozilo.

Sudija za prethodni postupak osumnjičenom je odredio pritvor do 30 dana.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su N.R. (1984) i B.P. (1983), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana i vozila kojim su upravljali osumnjičeni pronašla oko 70 grama heroina, spakovanog u kesice i vagicu za precizno merenje

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, a sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor do 30 dana.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su M.R. (1998), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom hapšenja kod osumnjičenog pronašla pola kilograma marihuane, 80 evra i 2.000 dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su S.S. (1994), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je kod osumnjičenog pronašla 73 paketića heroina, mešavinu paracetamola i kofeina i 44.000 dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su M.R. (1979), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog, policija je pronašla 138 grama marihuane, vagicu za precizno merenje sa tragovima marihuane i drobilicu.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su B.S. (1992), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla marihuanu spakovanu u 113 kesica, pripremljenu za dalju prodaju.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv maloletnika kod koga je prilikom pretresa pronađeno 25 grama amfetamina.

Maloletnik se tereti da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su A.Ž. (1979), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena  proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla oko 87 grama marihuane.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Vranju.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su I.S. (1964), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog pronašla i zaplenila oko 720 grama marihuane.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su S.J. (1993), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla 13 grama kokaina, oko 600 grama marihuane, 302 grama spida, vagicu za precizno merenje, 99.890 dinara i 650 evra.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su D.I. (1993), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla oko 350 grama marihuane, 202 grama spida i dve vagice za precizno merenje.

 

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su tri osobe osumnjičene da su počinile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih N.S. (1992), M.T. (1992) i N.L. (1998), pronašla oko 40 grama kokaina.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su Z.Ž. (1969), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo  neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je od osumnjičenog zaplenila 330 grama marihuane.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su M.A. (1980), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla oko pola kilograma marihuane.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su D.B. (1986), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla 143 grama heroina, tri mobilna telefona, digitalnu vagicu za precizno merenje i  35.600 dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Ž.R. (1961), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni je uhapšen u momentu kada je jednom licu, protiv koga je podneta krivična prijava u redovnom postupku, prodao paketić heroina.

Pretresom stana osumnjičenog Ž.R. policija je pronašla i zaplenila 302 grama heroina, digitalnu vagicu za precizno merenje, 260 evra, 5.000  dinara i četiri mobilna telefona.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su N.L. (1987), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla oko 90 grama marihuane i 89 grama amfetamina, digitalnu vagicu za precizno merenje i mobilni telefon.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu uhapsili su J.V. (1959), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog, policija je pronašla oko 32 grama heroina, manju količinu marihuane, kilogram mešavine kofeina i paracetamola, dve vagice za precizno merenje, 32.860 dinara, dva mobilna telefona i dve lične karte.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u  Pirotu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su M.Lj. (1991) i podneli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv još jedne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih zaplenila oko 650 grama marihuane i manju količinu amfetamina.

Osumnjičeni M.Lj. je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u  Požarevcu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su M.M. (1981), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla oko 400 grama marihuane i digitalnu vagicu za precizno merenje.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u   Somboru.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su M.O. (1957), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pregleda vozila kojim je upravljao osumnjičeni pronašla 634 grama marihuane spakovane u dve kese i vagicu za precizno merenje, dok je prilikom pretresa njegovog stana pronađeno još dva kilograma i 60 grama marihuane.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u   Užicu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku uhapsili su Lj.J. (1966) i D.J. (1988), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenih pronašla 18 grama kokaina,  oko 330 grama kreatina, 2.500 evra i dva mobilna telefona. 

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u   Čačku.

 

KRIVIČNE PRIJAVE U REDOVNOM POSTUPKU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv dvadesetčetvorogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom kontrole u vozilu kojim je upravlja osumnjičeni pronašla kilogram i 400 grama marihuane.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv pedesetdvogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičenog pronašla i oduzela ručno izrađen kratež, 18 patrona , metalnu-ideal kugla za punjenje patrona, metalnu-ideal kuglu okruglog oblika, 400 grama barut za punjenje patrona, 66 olovnih kuglica; 58 manjih komada olova nepravilnog oblika i 18 praznih patrona.

 

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv muškarca osumnjičenog da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla i oduzela lovačku pušku, pištolj, 11 patrona i 9 komada pištoljske municije.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jedne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog, pronašla i oduzela dva lovačka karabina, 53 metka različitog kalibra i  lovačku pušku.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv muškarca osumnjičenog da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog, policija je pronašla i oduzela gasni pištolj i okvir za njega.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jedne osobe zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih meterija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela lovačku pušku.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv pedesetpetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela malokalibarsku pušku sa pripadajućim okvirom i optikom, vazdušni pištolj, 38 metaka različitog kalibra i pištolj sa dva pripadajuća okvira.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetpetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla pušku i 13 patrona za lovačku pušku.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv pedesetjednogodišnje žene, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana kod osumnjičene pronašla i oduzela pištolj sa dva pripadajuća okvira.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv jedne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo  nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla i oduzela poluautomatski karabin sa okvirom na kome je uklonjen fabrički broj.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv šezdesetdvogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla malokalibarsku pušku i 13 metaka.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv šezdesettrogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla automatsku pušku i 21metak.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv pedesetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla lovačku pušku.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv jedne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo nedozovoljena proizvodnja, držanje,nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana kod osumnjičenog pronašla dve puške i jedan pištolj marke „magnum“.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv tridesetšestogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela lovački karabin i 56 metaka različitog kalibra.

 

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv tridesetosmogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog pronašla i oduzela lovački karabin.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv muškarca, kod koga su prilikom pretresa pronađene dve lovačke puške i 11 malokalibarskih metaka.

Osumnjičeni se tereti da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

 

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv jedne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog pronašla i oduzela 508 komada municije različitog kalibra.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv tridesetčetvorogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla pištolj sa okvirom u kome se nalazilo sedam metaka.

***

Pripadnici Ministrstva unutrašnjih poslova u Kruševcu podneli su, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Brusu, krivičnu prijavu protiv jedne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog pronađene su dve vazdušne puške sa ugrađenom optikom, pištolj, 47 optičkih nišana za puške, 100 komada municije i dva teleskopska postolja za pušku.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jedne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla pušku i šest metaka.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv pedesetjednogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena prizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela dva pištolja i 29 metaka različitog kalibra.

 

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku  protiv osamdesetdvogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena prizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela 2.037 komada municije različitog kalibra i namene, 114 lovačkih patrona i šest signalnih lovačkih patrona, dva startna pištolja, malokalibarski pištolj, revolver, 50 grama olovnih kuglica za lovačke patrone.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv jedne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičenog pronašla i oduzela 50 komada metaka od automatske puške.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv osumnjičene da je počinila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

 

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod nje pronašla i oduzela startni gasni pištolj sa okvirom i ukupno 47 komada  municije.

 

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv šezdesetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela ručno pravljeni pištolj-kuburu, lovačku pušku, vazdušnu pušku, 10 komada puščane municije i šest patrona za lovačku pušku.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv jedne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela gasni pištolj sa pripadajućim okvirom.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv sedamdesetjednogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje, i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičenog pronašla i oduzela automatski pištolj „škorpion“.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv muškarca osumnjičenog da je počinio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teška krađa.

Policija je kod osumnjičenog pronašla lovačku pušku.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela neovlašćeno držanje opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela dva pištolja, dva metka i manju količinu marihuane.

***

Pripadnici Ministrstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su B. P. (1983), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je kod osumnjičenog pronašla dve ručne bombe.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv dvadesettrogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela neovlašćeno držanje opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla manju količinu spida, digitalnu vagu za precizno merenje, 16 različitih psihoaktivnih tableta i pet komada puščane municije.

***

Pripadnici Ministrstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici podneli su, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Rumi, krivičnu prijavu jedne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pretresom stana i dugih prostorija osumnjičenog pronađena je ručna bomba.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv jedne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična dela neovlašćeno držanje opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog pronašla manju količinu marihuane, mrvilicu i pet metaka.