Arhiva

Dobra saradnja MUP-a Srbije i Hrvatske

02.06.2017.
Rebić: "Veliku podršku imamo od kolega iz Hrvatske u procesu evrointegracija, a posebno u prenošenju iskustava i pozitivnih praksi u okviru Poglavlja 24 u cilju ubrzanog ispunjavanja uslova za pristupanje Republike Srbije u članstvo Evropske unije"...
Dobra saradnja MUP-a Srbije i Hrvatske
Dobra saradnja MUP-a Srbije i Hrvatske
Dobra saradnja MUP-a Srbije i Hrvatske

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić istakao je danas na sastanku sa direktorom policije Hrvatske Markom Srdarevićem da je saradnja između dva ministarstva unutrašnjih poslova veoma dobra u oblasti suzbijanja svih vidova kriminala, sa posebnim akcentom na borbu protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija i terorizma.

"Veliku podršku imamo od kolega iz Hrvatske u procesu evrointegracija, a posebno u prenošenju iskustava i pozitivnih praksi u okviru Poglavlja 24 u cilju ubrzanog ispunjavanja uslova za pristupanje Republike Srbije u članstvo Evropske unije", istakao je Rebić na Graničnom prelazu Batrovci.

Direktor srpske policije podsetio je da su za nepunih mesec dana održana tri sastanka sa direktorima policija Grčke, Crne Gore i Hrvatske.

"Svi smo se složili da je regionalna saradnja i pravovremena razmena informacija neophodna radi postizanja što većeg stepena bezbednosti za građane", naglasio je Rebić. 

Na sastanku je dogovoreno intenziviranje saradnje u narednom periodu, a razmatano je i potpisivanje protokola o saradnji između policija Srbije i Hrvatske u cilju unapređenja operativne saradnje na suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma, ilegalnih migracija, trgovine ljudima, ilegalne trgovine narkoticima.