Arhiva

Uhapšen osumnjičeni da je oštetio "Apoteku Kruševac" za više od 11 miliona dinara

27.04.2017.
PU Kruševac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su M. O. (54) iz Kruševca, odgovorno lice Zdravstvene ustanove „Apoteka Kruševac“ zbog postojanja osnova sumnje da je tu ustanovu oštetio za više od 11 miliona dinara a budžet Repubike Srbije za oko dva miliona dinara.

M. O. se tereti da je od 2014. do 2016. godine, protivno zakonskim propisima i nesavesnim postupanjem, prilikom zastupanja i ugovaranja nabavke lekova i druge medicinske opreme, birao dobavljače koji su imali nepovoljnije uslove od drugih.

Takođe, postoje osnovi sumnje da je M. O. prekoračenjem granice svog ovlašćenja izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. Sumnja se da je protivno zakonskim propisima o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, zaključio ugovore o radu na neodređeno vreme sa tri nova radnika za radna mesta, za koja je prethodno bez osnova, sproveden postupak racionalizacije. Novac u iznosu od oko dva miliona dinara, za koliko je i oštećen budžet Republike Srbije, isplaćen je radnicima na ime otpremnine. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i nesavestan rad u službi, M. O. je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu određeno zadržavanje do 48 sati.