Arhiva

Rasvetljene krađe i teške krađe u Nišu

26.04.2017.
PU Niš

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su I. I. (1997), zbog postojanja osnova sumnje da je tokom ove godine organizovao grupu maloletnika sa kojima je presretao vozače automobila na uglu ulica Šumadijske i Ivana Milutinovića i pljačkao ih.

Sumnja se da je ova grupa na istom mestu i na isti način presretala vozače koji su se vraćali iz obližnjeg velikog tržnog centra i otimala im robu iz automobila.

Hapšenjem osumnjičenog rasvetljeno je sedam krivičnih dela krađa i teških krađa na naročito opasan i drzak način u ulicama Ivana Milutinovića, Šumadijskoj prema naselju Medoševac i Ulici Koste Abraševića. 

Prilikom pretresa kuće u kojoj žive osumnjičeni maloletnici, policija je  pronašla i oduzela predmete za koje se sumnja da potiču iz krivičnih dela: aluminijumske merdevine, motorne i električne testere, brusilice,  ispravljač za punjenje akumulatora i drugo.

I. I. je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužilaštvu.

Protiv maloletnih osoba, osumnjičenih da su učestvovale u izvršenju ovih krivičnih dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu.