Arhiva

Stefanović i Pinter: Ostvareni odlični rezultati kroz rad zajedničkih istražnih timova

08.06.2017.
Na sastanku je ocenjeno da je saradnja dve policije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala na izuzetnom nivou, a posebno su istaknuti odlični rezultati ostvareni kroz rad zajedničkih istražnih timova u borbi protiv krijumčarenja ljudi...

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Budimpešti sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom o problemu ilegalnih migracija,  modalitetima saradnje u cilju efikasne zaštite spoljnih granica i razmeni informacija u borbi protiv krijumčarenja ljudi.

Na sastanku je ocenjeno da je saradnja dve policije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala na izuzetnom nivou, a posebno su istaknuti odlični rezultati ostvareni kroz rad zajedničkih istražnih timova u borbi protiv krijumčarenja ljudi.

Ministri Stefanović i Pinter zaključili su da je angažovanjem policijskih službenika zemalja Evropske unije, među kojima su i policajci iz Mađarske koji zajedno sa srpskim kolegama obezbeđuju granicu Srbije, postignuta bolja kontrola migracija, sprečeni su ilegalni prelasci granice i krijumčarenje ljudi.

Stefanović je ukazao da je srpska policija u poslednje dve godine uhapsila više oko 2.000 osoba osumnjičenih za krijumčarenje ljudi i podnela više od 1.200 krivičnih prijava.

Govoreći o borbi protiv terorizma, srpski i mađarski ministri policije ocenili su da je brza i svakodnevna razmena informacija važna kako bi se pravovremeno sprečili potencijalni teroristički napadi.