Arhiva

Pripadniku MUP-a uručena medalja časti francuske policije

28.03.2017.
„Ova medalja predstavlja veliko priznanje za sve pripadnike Ministarstva koji se svakodnevno bore protiv savremenih bezbednosnih pretnji. Tradicionalno prijateljstvo između Republike Srbije i Republike Francuske kao i partnerstvo između ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje na ovaj način se dodatno produbljuje“, istakla je Popović Ivković po uručenju priznanja Anđiću...
Pripadniku MUP-a uručena medalja časti francuske policije
Pripadniku MUP-a uručena medalja časti francuske policije
Pripadniku MUP-a uručena medalja časti francuske policije
Pripadniku MUP-a uručena medalja časti francuske policije

Pripadniku Ministarstva unutrašnjih poslova Milošu Anđiću uručena je danas u ambasadi Francuske u Beogradu medalja časti - srebrni ešalon francuske nacionalne policije.

„Ova medalja predstavlja veliko priznanje za sve pripadnike Ministarstva koji se svakodnevno bore protiv savremenih bezbednosnih pretnji. Tradicionalno prijateljstvo između Republike Srbije i Republike Francuske kao i partnerstvo između ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje na ovaj način se dodatno produbljuje“, istakla je Popović Ivković po uručenju priznanja Anđiću.

Prema njenim rečima, saradnja između ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Francuske ostvaruje se, pre svega, u borbi protiv nedozvoljene trgovine oružjem, krijumčarenja narkotika, kulturnih dobara, cigareta, kao i trgovine ljudima.

Državni sekretar je precizirala da su policije dve zemlje zajednički uspeh posebno postigle u borbi protiv nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja.

U više zajedničkih akcija, kako je navela, otkrivena je i zaplenjena veća količina oružja i municije, a veći broj osumnjičenih za ta krivična dela uhapšen je i  procesuiran.

„Imajući u vidu da se krijumčareno oružje često koristi za izvođenje terorističkih napada, jasno je da ovakve akcije još više dobijaju na značaju“, naglasila je Popović Ivković i dodala da je saradnja partnerskih službi preduslov borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa i terorizma.

Popović Ivković je istakla da je ključnu podršku za postizanje ovako visokog stepena saradnje između dva ministarstva i postizanje uspeha u zajedničkoj borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma dao potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

„Osnov za unapređenje naše dalje saradnje je svakako i Protokol zaključen između ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srbije i Republike Francuske koji se odnosi na osnivanje stalne kriminalističko obaveštajne jedinice, a koji je potpisan od strane potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i ministra unutrašnjih poslova Republike Francuske u Parizu, 2016. godine“, rekla je državni sekretar.

Popović Ivković je poručila da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i svi njegovi pripadnici nastaviti da budu pouzdan partner u borbi protiv savremenih bezbednosnih izazova i pretnji.

Ambasador Moro je ukazala da današnja ceremonija predstavlja pozitivan znak za Srbiju i Francusku i podsetila da dve zemlje već dugo godina imaju kvalitetnu saradnju kao i uspeh u borbi protiv organizovanog kriminala.