Arhiva

Stefanović: Insistiraću da svi oni koji se drznu da napadnu policajce budu oštro kažnjavani

22.03.2017.
„Zbog toga tražim od tužilaštava i sudova, ne mešajući se u njihov posao, da preduzmu sve iz svoje nadležnosti i da ne dozvole da bilo ko u Srbiji misli da će ovakve stvari prolaziti nekažnjeno ili da će kazne biti blage“...

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović ,povodom napada na policijske službenike u Malom Zvorniku, izjavio je danas da će insistirati da svi oni koji se drznu da napadnu policajce budu oštro kažnjavani.

Stefanović je objasnio da su policajci napadnuti prilikom obavljanja svoje redovne dužnosti i da je to uradio čovek koji je pomislio da je sasvim normalno da napadne policijske službenike.

Ministar je poručio da za takve postupke nema tolerancije i da kao društvo ne možemo s tim da se mirimo.

„Zbog toga tražim od tužilaštava i sudova, ne mešajući se u njihov posao, da preduzmu sve iz svoje nadležnosti i da ne dozvole da bilo ko u Srbiji misli da će ovakve stvari  prolaziti nekažnjeno ili da će kazne biti blage“, naglasio je ministar policije.

Istakavši da je posao Ministarstva unutrašnjih poslova i svih drugih državnih organa  da štite bezbednost građana Srbije, Stefanović je naglasio da je njegov posao, kao ministra unutrašnjih poslova i da štiti bezbednost svih pripadnika Ministarstva.

„Zbog toga ću u radu sa tužlaštvom i svim ostalima insistirati da oni koji se drznu da napadnu policajce budu oštro kažnjavani i da pokažemo da Srbija to ne toleriše“, zaključio je Stefanović.