Arhiva

Dobra i obimna saradnja MUP-a i UNDP u Srbiji

12.05.2017.
Osvrnuvši se na dobru i obimnu saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova i agencija Ujedinjenih nacija, Stefanović je posebno istakao akciju legalizacije oružja i uništavanja predatog i oduzetog oružja, koje se tokom više godina uspešno odvijala u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj...
Dobra i obimna saradnja MUP-a i UNDP u Srbiji
Dobra i obimna saradnja MUP-a i UNDP u Srbiji
Dobra i obimna saradnja MUP-a i UNDP u Srbiji
Dobra i obimna saradnja MUP-a i UNDP u Srbiji

Potpredsednik Vlade Republike Srbije dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa stalnim koordinatorom tima Ujedinjenih nacija i stalnim  predstavnikom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Republici Srbiji Karlom Robin Herši o zajedničkim aktivnostima koje će biti preduzete u narednom periodu.

Osvrnuvši se na dobru i obimnu saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova i agencija Ujedinjenih nacija, Stefanović je posebno istakao akciju legalizacije  oružja i uništavanja predatog i oduzetog oružja, koje se tokom više godina uspešno odvijala u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj.

Ujedinjene nacije, kako je naveo ministar, pomogle su Ministarstvu unutrašnjih poslova da odgovori na izazove migrantske krize,a pravovremno su pružile i pomoći Srbiji  nakon katastrofalnih poplava koje su pre tri godine zadesile našu zemlju.

Herši je naglasila da izuzetno ceni doprinos Ministarstva unutrašnjih poslova  međunarodnim mirovnim operacija u svetu i istakla spremnost Ujedinjenih nacija da pomognu našem Ministarstvu u izgradnji i jačanju bezbednog društva.

Ministar Stefanović je upoznao stalnog koordinatora tima Ujedinjenih nacija da

MUP spovodi niz preventivnih aktivnosti sa decom školskog uzrasta u cilju njihove zaštite i bezbednosti i istakao da u pogledu ovih edukativnih progama postoji prostora za unapređenje saradnje.

Stefanović je izdvojio obuke o ponašanju u rizičnim situacijama i prirodnim katastrofama, edukacije o opasnosti od upotrebe droga, trgovine ljudima, opasnostima na internetu, oružja i bezbednost u saobraćaju.