Arhiva

Internacionalna majstorija jednog beogradskog inspektora

22.02.2018.

POLICIJA DANAS

 

Kako je biti pravi majstor i imati znanje u borilačkim veštinama koje treba nesebično i na pravilan način preneti deci, zna Milan Jovanov, inspektor beogradske policije, diplomac i specijalista Kriminalističko-policijske akademije, internacionalni majstor borilačkih veština, trener za decu i odrasle.

Ovaj mladi policajac ceo život je posvetio ozbiljnom učenju i usavršavanju sporta i borilačkih veština. Čovek spartanskog duha, vele-šampion koji je sa timom nanizao 68 sjajnih medalja u kjokušin disiplini ima razlog da bude ponosan – čak četiri puta je bio državni prvak Srbije i Crne Gore, dva puta osvajač prvenstva Evrope i petog mesta na prestižnom svetskom prvenstvu.

U svojoj ambiciji bez ijednog zastoja i prepreke, uspeo je da položi i za neverovatno majstorsko zvanje „sensei treći dan“ u kjokušin karateu, a diploma je stigla iz Japana.

Kako je bilo izdržati silne testove, izboriti se sa sobom mentalno i fizički, otkriva Milan Jovanov: „Težina testa ogleda se u izdržaju šest sati neprestanog rada - sastoji se od testa snage i izdržljivosti od dva sata, tehnika iz mesta u kretanju, 55 kata i 35 borbi za redom. Samo polaganje ima još veću važnost s obzirom da sam polagao kod jednog od prvih osnivača ove plemenite borilačke veštine, čuvenog Jošikazu Macušime“.

Ali, ono u čemu je poseban značaj, plemenitost i humani rad ovog mladog inspektora iz Beograda – to je rad sa najmlađima.

„Želim svoje znanje da prenesem na mlađe generacije i na taj način ih usmerim ka zdravom životu, probudim u njima sportski duh i podučim ih kako da se zaštite od opasnosti sa kojima se mogu suočiti“, kaže Jovanov, koji promoviše borilačke sportove trenirajući decu uzrasta od 7 do 9 godina, nesebično deleći svoje znanje i talenat i baš to je ono što ga pokreće i ispunjava.

 „Osećati se zdravo, jačati fizički i mentalno i u svim situacijama ostati priseban“ – to je parola koju Jovanov podvlači.

Milan u svojoj karijeri ne staje, ne pravi pauze, već ide uzlaznom putanjom koja stremi ka još većim, prestižnim takmičenjima na kojima će sa ponosom predstaviti svoju zemlju. A pre svega toga, posvećen je svom snagom deci i njihovom zdravom odrastanju uz sport i borilačke veštine kao najpozitivnijem mogućem rešenju uz koje će naša deca odrastati u sposobne i jake ljude u svakom pogledu.