Arhiva

Unapređenje saradnje Srbije i Kine u oblasti bezbednosti

25.09.2017.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Kini sa Meng Đijendžuom sekretarom Centralne komisije za političke i pravne poslove, kao i kineskim ministrom javne bezbednosti Guom Šengkunom o unapređenju odnosa Srbije i Kine, pre svega u oblasti bezbednosti...
Unapređenje saradnje Srbije i Kine u oblasti bezbednosti

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Kini sa Meng Đijendžuom sekretarom Centralne komisije za političke i pravne poslove, kao i kineskim ministrom javne bezbednosti Guom Šengkunom o unapređenju odnosa Srbije i Kine, pre svega u oblasti bezbednosti.

Potpredsednik srpske Vlade je tokom prvog dana posete Pekingu, gde će sutra prisustvovati zasedanju Generalne skupštine Interpola, istakao da Republika Srbije želi da nastavi da jača odnose sa Narodnom Republikom Kinom.

Takođe, potpredsednik Stefanović još jednom se zahvalio Kini na principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

 

 

 

Unapređenje saradnje Srbije i Kine u oblasti bezbednosti

Tokom sastanka sa visokim kineskim zvaničnicima, Meng Đijendžuom i Guom Šengkunom, ministar Stefanović je naglasio da je važna dobra saradnja u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala, pre svega kroz bržu razmenu informacija o potencijalnim pretnjama, koje bi mogle da ugroze bezbednost i Srbije i Kine.

Ministar Stefanović, koji se nalazi u trodnevnoj poseti Narodnoj Republici Kini, danas je posetio i grad Tjenđin gde se sastao sa gradonačelnikom  Vangom Dongfenom.

Tokom posete ovom gradu, od čak 15 miliona stanovnika, Stefanović je razgovarao i sa Dongom Đialuom, načelnikom Biroa javne bezbednosti Tjenđina.