Arhiva

Nemački MUP donirao šest vozila UKP-u

25.04.2017.
Stefanović: Saradnja srpske i nemačke policije rezultirala odličnim rezultatima u suzbijanju organizovanog i svih drugih vidova kriminala. Ditman: Ovom donacijom nemačka policija želi da se zahvali srpskim kolegama kao pouzdanim, profesionalnim i angažovanim partnerima...
Nemački MUP donirao šest vozila UKP-u
Nemački MUP donirao šest vozila UKP-u
Nemački MUP donirao šest vozila UKP-u
Nemački MUP donirao šest vozila UKP-u
Nemački MUP donirao šest vozila UKP-u

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas, nakon sastanka sa ambasadorom Savezne Republike Nemačke Akselom Ditmanom, da je dobra saradnja srpske i nemačke policije rezultirala odličnim rezultatima u suzbijanju organizovanog i svih drugih vidova kriminala i zaštiti građana dve države.

Stefanović i Ditman održali su sastanak povodom donacije šest vozila, koje je nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova poklonilo Upravi kriminalističke policije MUP-a, a ambasador Ditman istakao je da je ovom donacijom nemačka policija želela da se zahvali srpskim kolegama kao pouzdanim, profesionalnim i angažovanim partnerima.

Ministar Stefanović je podsetio na zajedničke akcije u kojima su razbijene organizovane kriminalne grupe, a posebno je naglasio zaplenu 300 kilograma kokaina.

„Ove akcije pokazuju da bliska saradnja i razmena informacija daju rezultate i omogućavaju da naše zemlje budu bezbednije. Zajedničkim radom naših kriminalističkih policija, granične policije i svih drugih organizacionih jedinica naših ministarstava uspevamo da zaštitimo i građane Srbije i građane Nemačke“, rekao je ministar.

Stefanović se zahvalio Ditmanu na donaciji, koja je, kako je naveo, samo jedna u nizu donacija nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova, koja će doprineti povećanju efikasnosti srpske kriminalističke policije.

Ukazavši na značaj svakodnevne intenzivne saradnje i zajedničkih istraga koje su dovele do hapšenja osumnjičenih za trgovinu narkoticima, oružjem, krijumčarenja ljudi, ambasador Ditman je rekao da su nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova i ambasada Nemačke u Beogradu donacijom vozila želeli da se zahvale Upravi kriminalističke policije i da na taj način pruže podrške istražnim organima Republike Srbije.

„U mnogobrojnim situacijama Upravu kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije doživeli smo kao pouzdanog,  profesionalnog i angažovanog partnera, zbog čega nam je stalo da joj pružimo podršku“, naglasio je Ditman.

Ambasador je rekao da dve države dug niz godina sarađuju po pitanju bezbednosne politike i da je zahvaljujući angažmanu obe strane ta saradnja intenzivirana i proširena.

Ditman je podsetio da je u martu prošle godine u Berlinu potpisan Srpsko - nemački sporazum o saradnji u oblasti bezbednosti u cilju jačanja bore protiv međunarodnog organizovanog kriminala i terorizma