Arhiva

Uhapšene 52 osobe osumnjičene da su izvršile više od 100 teških krađa, krađa i razbojništava

29.12.2017.
MUP

Broj: 1065/17
29. 12. 2017.godine

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 52 osobe, koje se sumnjiče da su počinile krivična dela teške krađe, krađe i razbojništvo.

U više odvojenih akcija na suzbijanju imovinskih delikata uhapšeni su osumnjičeni koji se terete da su u prethodnom periodu izvršili više od 100 teških krađa, krađa i razbojništava.

Krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 21 osumnjičenog.

Akcije su sprovedene na teritoriji policijskih uprava Beograd, Bor, Zaječar, Kragujevac, Kraljevo, Leskovac, Novi Sad, Pančevo, Pirot, Požarevac, Prijepolje, Prokuplje, Smederevo, Sombor i Užice.


ZNAČAJNIJE AKCIJE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu uhapsili su B.S. (1992), D.R. (1981) i Z.S. (1967), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa, dok se B.S. i D.R. terete i za nedozvoljeno skladištenje robe.

Policija je u stanu i drugim prostorijama osumnjičenih pronašla i oduzela pet tona i 910 litara dizel goriva, građevinsku skelu i razni građevinski materijalu, vrednosti od preko tri miliona dinara.

Oni se terete da su ove predmete, vlasništvo dva preduzeća iz Grčke koji su izvođači radova na trasi Koridora 10 između Niša i Pirota, ukrali tokom 2017. godine i prodavali na području Bele Palanke i Niša.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su Ž.P. (1981), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio 35 krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata.

Ž.P. se sumnjiči da je počinio 21 delo teška krađa, devet krivičnih dela krađa i pet krivičnih dela teška krađa u pokušaju.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su B.K. (1988), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio četiri teške krađe.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičenog pronašla četiri laptopa, za koje se sumnja da su ukradeni.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su S.S. (1973), osumnjičenog da je iz jedne radnje mobilnih telefona u Beogradu, uz pretnju pištoljem od radnice ukrao novac.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su tri osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo razbojništvo.

Uhapšeni su D.K. (1971), D.D. (1987) i B.Š. (1987).

Policija je prilikom pretresa vozila osumnjičenog D.K. pronašla repliku pištolja, za koju se sumnja da je korišćena prilikom razbojništva.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, uhapsili su po potrazi maloletnika, osumnjičenog da je počinio sedam krivičnih dela teška krađa.

Maloletnik je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su V.T. (1987), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa.

Sumnja se da je V.T. iz jedne trafike u Sokobanji ukrao cigarete u vrednosti od 560.000 dinara i 40.000 dinara pazara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su S.M. (1996), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa.

Sumnja se da je S.M., ispred jedne menjačnice, od sugrađanke iz ruke otrgao novac.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su D.R. (1991) osumnjičenog da je sugrađanki na ulici oteo torbicu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden  nadležnom tužilaštvu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu uhapsili su R.K. (1997), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa.

R.K. se sumnjiči da je obio prostorije kulturno umetničkog društva „Abrašević“ , odakle je ukrao tehničke uređaje.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su dva muškarca, osumnjičena da su iz jedne menjačnice u Vlasotincu ukrali 400.000 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo razbojništvo uhapšeni su A.P. (1978) i Ž.S. (1947).

Sumnja se da je osumnjičeni A.P. uz pretnju pištoljem od radnice menjačnice ukrao novac, dok je Ž.S. prethodno „tipovao“ menjačnicu, obezbedio pištolj i odlazak iz Vlasotinca prvoosumnjičenog.

A.P. i Ž.S. uz krivičnu prijavu privedeni su Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu.
 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su dve osobe osumnjičene da su na području opštine Medveđa obijali kuće i pomoćne objekte i iz njih krali razne predmete, od bele tehnike do bakarnih kazana i kablova.

Zbog postojanja osnova sumnje da su kao saučesnici počinili četiri teške krađe uhapšeni su M.V. (1984) i R.V. (1987).

Postoje osnovi sumnje da su kradene predmete dalje prodavali otkupljivaču sekundarnh sirovina u Leskovcu.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Lebanu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su dve osobe osumnjičene da su pokušale da opljačkaju jednu kuću u selu Nakrivanj.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo teška krađa u pokušaju uhapšeni su M.S. (1985) i G.C. (1974).

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su I.M. (1989), N.M. (1998), N.M. (1996), B.M. (1998) i A.Đ. (1995), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela teška krađa.

Sumnja se da su oni provaljivali u vikendice na teritoriji Golupca i Velikog Gradišta, odakle su oduzimali tehničku robu i alate.

Prilikom hapšenja, od njih je oduzeto više pari obuće za koju postoje osnovi sumnje da je korišćena prilikom izvršenja krivičnih dela.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su Ž.N. (1990), po poternici Policijske uprave  za grad Beograd zbog izvršenog krivičnog dela teška krađa.

Sumnja se da je on izvršio i krivično delo razbojnička krađa, tako što je 23. decembra 2017. godine provalio u vikendicu meštanina Rače i ukrao hranu i štap za pecanje sa mašinicom. Tom prilikom je i fizički nasrnuo na vlasnika vikendice.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su D.S. (1994), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

On je, kako se sumnja, iz jedne kuće u Smederevu, ukrao televizor i više slavina za vodu, vrednosti oko 77.000 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su D.N. (1975), državljanina Velike Britanije, sa boravkom u Bogojevu, na osnovu međunarodne Interpolove poternice zbog izvršenog krivičnog dela teška krađa.

Osumnjičeni D.N. je sproveden Višem sudu u Somboru.
 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su S.T. (1994), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela teška krađa, kojima je oštetio nekoliko vlasnika kuća na Zlatiboru.

Policija je prilikom pretresa, kod osumnjičenog pronašla oko 12 grama marihuane, te je protiv njega podneta i krivična prijava zbog neovlašćenog držanja opojnih droga.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega je, uz krivičnu prijavu sproveden nadležnom tužilaštvu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su po potrazi D.S. (1986), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio 12 krivičnih dela teška krađa, kojima je oštetio JP „Železnice Srbije“.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu.

 

KRIVIČNE PRIJAVE U REDOVNOM POSTUPKU


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetdevetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo krađa.

Policija je prilikom pretresa stana kod osumnjičenog pronašla pumpu za navodnjavanje, akumulator i razni sitan alat, za koji se sumnja da su ukradeni.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dva muškarca i jednog maloletnika osumnjičenih da su provaljivali u porodične kuće u Majdanpeku iz kojih su krali stvari.

Sumnja se da su osumnjičeni počinili seriju od 13 teških krađa.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetčetvorogodišnjeg muškarca, osumnjičenog da je neovlašćeno koristio električnu energiju na štetu Elektrodistribucije Zaječar.

Osumnjičeni se tereti da je počinio krivično delo krađa.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetčetvorogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo krađa.

Sumnja se da je on nezakonito koristio električnu energiju na taj način što je kabl sproveo od stuba do svog stana, oštetivši time Elektrodistribuciju Zaječar.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetosmogodišnje devojke i šesnaestogodišnjakinje, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo teška krađa.

Sumnja se da su njih dve, 5. septembra 2017. godine, iz jedne kuće u Pančevu ukrale zlatni nakit, a istog dana pokušale da provale u stan na području tog grada.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

Postoje osnovi sumnje da je on, u noći između 12. i 13. decembra 2017. godine, iz jedne kuće u Pančevu oduzeo raznu tehničku robu.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv devetnaestogodišnjeg mladića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa

Policija je u njegovom stanu i drugim prostorijama pronašla motornu testeru i brusilicu, za koje se sumnja da ih je ukrao iz kuće meštanina sela Rakita kod Babušnice.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvojice muškaraca, starosti 28 i 34 godine, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo  krađa.

Sumnja se da su njih dvojica, 7. decembra 2017. godine, iz rezervoara automobila jednog sugrađanina, istočili oko 400 litara nafte, vrednosti oko 50.000 dinara.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetdvogodišnjeg mladića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo krađa.

Sumnja se da je on, 11. decembra 2017. godine, iz poslovno-stambenog objekta u izgradnji, koji se nalazi u mestu Suvodo kod Prijepolja, ukrao više metalnih delova za montažnu skelu, vrednosti oko 35.000 dinara.

 

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tri osobe, starosti 27, 37 i 38 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo krađe, a dvadesetsedmogodišnji muškarac i krivično delo teška krađa.

Policija je od osumnjičenih oduzela traktor IMT 539 i hidrofor.