Arhiva

Stefanović: Uz pomoć prijatelja sprečili smo da samoproglašeno Kosovo uđe u Ineterpol

26.09.2017.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas, po završetku prvog dana zasedanja Generalne skupštine Interpola u Pekingu, da će Republika Srbija u okviru Interpola nastaviti da sarađuje sa svim državama sveta u snažnim naporima da pobedimo terororizam, organizovani kriminal i svaki vid ugrožavanja bezbednosti naših građana...

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas, po završetku prvog dana zasedanja Generalne skupštine Interpola u Pekingu, da će Republika Srbija u okviru Interpola nastaviti da sarađuje sa svim državama sveta u snažnim naporima da pobedimo terororizam, organizovani kriminal i svaki vid ugrožavanja bezbednosti naših građana.

„Poruke koje smo danas čuli od predsednika NR Kine Si Đinpinga, ali i drugih učesnika, bile su upravo da samo zajedno ujedinjeni možemo pobediti ovakvu vrstu opasnosti i da ne postoji zemlja koja je dovoljno jaka da sama to uradi. Našim kineskim prijateljima zahvaljujem se na ogromnoj podršci i pomoći, pogotovo kada je reč o zaštiti integriteta Republike Srbije. Zahvaljujući toj, ali i podršci drugih prijatelja u Interpolu, uspeli smo da sprečimo da samoproglašeno Kosovo samostalno uđe u sastav ovog organa“ rekao je ministar Stefanović.

Stefanović se još jednom zahvalio svima u Interpolu koji su prepoznali pravednost naše borbe.

„Nadam se da ćemo i u budućnosti uspevati da zajedno sa našim prijateljima pobeđujemo sve izazove koji su pred nama. Srbija nastavlja da bude zemlja koja predstavlja simbol bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na teritoriji čitave naše zemlje i mi ćemo u saradnji sa drugim zemljama nastaviti da radimo u tom pravcu“ istakao je ministar Stefanović.