Архива

Немачки МУП донирао шест возила УКП-у

25.04.2017.
Стефановић: Сарадња српске и немачке полиције резултирала одличним резултатима у сузбијању организованог и свих других видова криминала. Дитман: Овом донацијом немачка полиција жели да се захвали српским колегама као поузданим, професионалним и ангажованим партнерима...
 Немачки МУП донирао шест возила УКП-у
 Немачки МУП донирао шест возила УКП-у
 Немачки МУП донирао шест возила УКП-у
 Немачки МУП донирао шест возила УКП-у
 Немачки МУП донирао шест возила УКП-у

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас, након састанка са амбасадором Савезне Републике Немачке Акселом Дитманом, да је добра сарадња српске и немачке полиције резултирала одличним резултатима у сузбијању организованог и свих других видова криминала и заштити грађана две државе.

Стефановић и Дитман одржали су састанак поводом донације шест возила, које је немачко Министарство унутрашњих послова поклонило Управи криминалистичке полиције МУП-а, а амбасадор Дитман истакао је да је овом донацијом немачка полиција желела да се захвали српским колегама као поузданим, професионалним и ангажованим партнерима.

Министар Стефановић је подсетио на заједничке акције у којима су разбијене организоване криминалне групе, а посебно је нагласио заплену 300 килограма кокаина.

„Ове акције показују да блиска сарадња и размена информација дају резултате и омогућавају да наше земље буду безбедније. Заједничким радом наших криминалистичких полиција, граничне полиције и свих других организационих јединица наших министарстава успевамо да заштитимо и грађане Србије и грађане Немачке“, рекао је министар.

Стефановић се захвалио Дитману на донацији, која је, како је навео, само једна у низу донација немачког Министарства унутрашњих послова, која ће допринети повећању ефикасности српске криминалистичке полиције.

Указавши на значај свакодневне интензивне сарадње и заједничких истрага које су довеле до хапшења осумњичених за трговину наркотицима, оружјем, кријумчарења људи, амбасадор Дитман је рекао да су немачко Министарство унутрашњих послова и амбасада Немачке у Београду донацијом возила желели да се захвале Управи криминалистичке полиције и да на тај начин пруже подршке истражним органима Републике Србије.

„У многобројним ситуацијама Управу криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Србије доживели смо као поузданог,  професионалног и ангажованог партнера, због чега нам је стало да јој пружимо подршку“, нагласио је Дитман.

Амбасадор је рекао да две државе дуг низ година сарађују по питању безбедносне политике и да је захваљујући ангажману обе стране та сарадња интензивирана и проширена.

Дитман је подсетио да је у марту прошле године у Берлину потписан Српско - немачки споразум о сарадњи у области безбедности у циљу јачања боре против међународног организованог криминала и тероризма