Arhiva

Otvaranje PI Zemun Polje

21.03.2017.
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas na otvaranju Policijske ispostave u Zemun Polju da policija na svim nivoima intezivno radi na suzbijanju krivičnih dela vezanih za narkotike i dodao da u ovom naselju od početka godine nije zabeleženo nijedno takvo krivično delo...
Otvaranje PI Zemun Polje
Otvaranje PI Zemun Polje
Otvaranje PI Zemun Polje
Otvaranje PI Zemun Polje
Otvaranje PI Zemun Polje
Otvaranje PI Zemun Polje

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas na otvaranju Policijske ispostave u Zemun Polju  da policija na svim nivoima intezivno radi na suzbijanju krivičnih dela vezanih za narkotike i dodao da u ovom naselju od početka godine nije zabeleženo nijedno takvo krivično delo.

Ukazavši da će novootvorena policijska ispostava raditi 24 sata i da će građani u njoj moći da obave sve upravne poslove, od izdavanja ličnih i drugih dokumenata do rešavanja drugih problema, Stefanović je naglasio da će ona doprineti povećanju nivoa bezbednosti  i omogućiti da policija bude stalno dopstupna građanima ovog naselja.

„Nama je važan rad policije u zajednici, to ne sme da ostane samo na praznim rečima. Trudimo se da iz godine u godinu poboljšavamo i pojačavamo aktivnosti policije, da približimo policiju građanima i da u saradnji sa njima dođemo do informacija koje će doprineti povećanju njihove bezbednosti“, rekao je ministar.

Istakavši da preventivne aktivnosti daju svakodnevne rezultate, Stefanović je naglasio da se u ovom naselju  broj tuča i sukoba maloletnih lica smanjen za 17 odsto.

Govoreći o novoj klasi policajaca koja će u ovoj godini biti primljena, ministar je precizirao da će jedan veći broj njih biti upućen u Policijsku upravu za grad Beograd, od kojih će deo biti rapoređen i po policijskim stanicama, što će značajno povećati njihov kapacitet.

Stefanović je dodao da će Ministartsvo unutrašnjih poslova u ovoj godini nabaviti i nova vozila, što će olakšati patrolnu delatnost policije.

Ministar se zahvalio čelnicima Opštine Zemun na pomoći u opremanju i rekonstrukciji novootvorene policijske ispostave istakavši da je to samo još jedan primer dobre i uspešne saradnje sa lokalnom samoupravom. 

„Hoćemo da primerom dobre saradnje sa lokalnim odborima za bezbednost, sa opštinama, sa građanima, direktno sa ljudima pokažemo da policija u zajednici jeste koncept koji dovodi do smanjenja stope kriminaliteta i poboljšanja bezbednosti.“

Ministar Stefanović učestvovavo je i na edukativnom predavanju, koje su deci Osnovne  škole „Ilija Birčanin“ u Zemun Polju, koja se nalazi u blizini nove policijske ispostave, održali policijski službenici.

“U Beogradu više od 70 odsto škola ima školske policajce. Radićemo na tome da svaka škola dobije školskog policajca, a u međuvremenu, one koje ih nemaju direktno, pokrivamo pozorničkim patrolama i drugim načinima rada“, naglasio je Stefanović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je dodao, radi i na tome da svaka škola i vrtić budu pokriveni video nadzorom i umreženi sa policijskim stanicama.

Govoreći o preventivnim aktivnostima i radu sa decom, Stefanović je istakao da je tokom prošle godine deci održano 2.400 edukativnih predavanja na kojima su policajci decu upoznali sa opasnostima od upotrebe droga, problemima vršnjačkog nasilja -  “S tom praksom ćemo nastaviti”, poručio je ministar.