Arhiva

Stefanović i Pinter o jačanju i intenziviranju saradnje dve policije

08.11.2017.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Budimpešti sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom o jačanju i intenziviranju saradnje dve policije u borbi protiv visoke korupcije, organizovanog kriminala, ilegalnih migracija i terorizma...

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Budimpešti sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom o jačanju i intenziviranju  saradnje dve policije u borbi protiv visoke korupcije, organizovanog kriminala, ilegalnih migracija i terorizma. 

„Razmatrali smo mere koje možemo da primenimo kako bi se efikasnije suprostavili ilegalnim migracijama, kao i sprečavanju mogućnosti da u migratornom talasu određena lica, koja mogu biti radikalizovani ekstremisti ili kriminalci, uđu u naše zemlje“ istakao je Stefanović.

Ministar je dodao da je sa kolegom Pinterom razgovarao o tome šta srpska i mađarska policija mogu zajednički da preduzmu kako bi zaustavili takve pojedince i osigurali maksimalnu bezbednost građana dve države.

Na sastanku su, kako je naveo ministar Stefanović, dogovorene i konkretne mere koje će dva ministarstva preduzeti kako bi u okviru Evropske unije obezbedili više sredstava za zajedničke projekte koji će omogućiti efikasniju borbu protiv narkotrafikinga i osigurati veću bezbednost Srbije i Mađarske.

„Ministar Pinter deli naše viđenje da samo tesnom i intenzivnom saradnjom  naše dve zemlje možemo da ostvarimo bolju sigurnost i bezbednost za sve građane“ rekao je Stefanović.

Srpski ministar policije je istakao da je dosadašnja saradnja policija  odlična.

„Dogovorili smo se da se ona intenzivira kroz saradnju pripadnika granične i kriminalističke policije, koji će zajedno sa nadležnim tužilaštvima pojačati borbu protiv visoke korupcije, organizovanog kriminala i svih drugih vidova kriminala, posebno onog koji se odvija na granicama“, rekao je Stefanović.

Ministar Pinter istakao je da je sa kolegom Stefanovićem razgovarao o merama koje mogu zajednički da preduzmu u cilju odbrane granica dve zemlje od

ilegalnih migracija, terorizma i organizovanog kriminala.

„Najvažniji zadatak je da sačuvamo naše granice“, istakao je Pinter i dodao da je na sastanku bilo reči i o saradnji policija tokom predstojećih zimskih praznika.

„Razgovarali smo o merama koje  će biti preduzete kako bi naši građani lakše mogli da pređu granične prelaze, ali i o tome kako da osiguramo sve manifestacije koje će biti održane tokom zimskih praznika od potencijalnih terorističkih napada“ rekao je Pinter.