Arhiva

Stefanović i Lazaro o daljem unapređenju saradnje dve zemlje

21.11.2017.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Beogradu sa generalnim tužiocem Rumunije Augustinom Lazarom sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje dve zemlje u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i sajber kriminala...
Stefanović i Lazaro o daljem unapređenju saradnje dve zemlje
Stefanović i Lazaro o daljem unapređenju saradnje dve zemlje

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Beogradu sa generalnim tužiocem Rumunije Augustinom Lazarom sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje dve zemlje u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i sajber kriminala.

Dosadašnja saradnja policija i tužilaštava Srbije i Rumunije ocenjena je kao dobra posebno u oblasti suzbijanja krijumčarenja ljudi i droge, zatim otkrivanju krađa motornih vozila i različitih umetnina, ali je takođe istaknuto da postoji prostor za dalje unapređenje odnosa.

Kako je rečeno na sastanku, kome su prisustvovali i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović i Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, nadležne službe dve zemlje godišnje na strateškom i operativnom nivou razmene oko 500 informacija, što je jedan od pokazatelja dobre saradnje.