Arhiva

Izjava državnog sekretara Milosava Miličkovića povodom optužbi Policijskog sindikata Srbije

12.10.2017.
MUP

Broj: 817/17
12. oktobar 2017. godine


Izjava državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Milosava Miličkovića povodom optužbi Policijskog sindikata Srbije:

„Optužbe Policijskog sindikata Srbije na moj i račun rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova ne predstavljaju ništa drugo nego još jedan politički pokušaj obmane građana iznošenjem brutalnih neistina.

Svima je jasno da su predstavnici ovog sindikata postali instrument u rukama pojedinih opozicionih lidera, ali zarad javnosti pozivam sve nadležne  organe da detaljno provere sve navode iz anonimnih krivičnih prijava koje su podnete protiv rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nemamo šta da krijemo i neka se sve detaljno proveri. Ovo nije prvi put da neko pokušava da naruši ugled Ministarstva unutrašnjih poslova i njegovog   rukovodstva. Već ranije su podnosili anonimne krivične prijave oko nabavke tonera, a tužilaštvo je nakon detaljne istrage ustanovilo da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

Evo pokazaću vam i dopis Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu od 19. septembra ove godine, na osnovu jedne od anonimnih prijava, u kome jasno piše „da je tužilaštvo pregledom celokupne dokumentacije utvrdilo da je postupak  sproveden shodno Zakonu o javnim nabavkama Republike Srbije".

To što oni podnose anonimne krivične prijave je samo deo njihove političke igre. Zato je važno da se sve lepo proveri i da javnost sazna pravu istinu“.