Архива

Стефановић: Не постоје недодирљиви и свако ко се огреши о закон због тога мора да одговара

27.12.2016.
„Желимо да пошаљемо јасан сигнал јавности да не постоји било ко ко је недодирљив. Да не постоји било ко ко може да се заштити значком или униформом и да свако ко се огреши о закон због тога мора да одговара“, нагласио је министар полиције...

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас поводом хапшења 30 полицијских службеника саобраћајне полиције Полицијске управе у Чачку,  да не постоје недодирљиви и да свако ко се огреши о закон због тога мора да одговара.

„Желимо да пошаљемо јасан сигнал јавности да не постоји било ко ко је недодирљив. Да не постоји било ко ко може да се заштити значком или униформом и да свако ко се огреши о закон због тога мора да одговара“, нагласио је министар полиције.

Стефановић је истакао да ће Министарство унутрашњих послова ту врсту контроле пре свега спроводити у својим редовима – „у редовима оних који су задужени за спровођење контроле и спровођење закона, а онда, наравно, и сви остали који се буду огрешили о закон мораће да одговарају“.

Министар Стефановић је позвао све оне које имају било какво сазнање о злоупотребама почињеним у Министарству унутрашњих послова да то пријаве Сектору унутрашње контроле.

„Полиција неће дозволити да се таква врста злоупотреба настави“, истакао је министар полиције.  

Током акције Сектора унутрашње контроле, на територији Полицијске управе Чачак, данас је  приведено 30 активних полицајаца саобраћајне полиције и три бивша припадника Министарства унутрашњих послова због постојања основа сумње да су починили кривична  дела примање мита и злоупотреба службеног положаја.