Архива

Министри Стефановић и Лончар обишли повређене руске држављане

26.03.2017.
„Наш посао је да ухапсимо починиоце, оштро их казнимо и тиме покажемо да Србија неће бити полигон за хулигане који мисле да на нашим улицама могу да се обрачунавају са домаћим или страним држављанима“, нагласио је министар полиције...
Министри Стефановић и Лончар обишли повређене руске држављане
Министри Стефановић и Лончар обишли повређене руске држављане
Министри Стефановић и Лончар обишли повређене руске држављане

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и министар здравља Златибор Лончар обишли су данас у Ургентном центру двојицу руских држављана, повређених у инциденту који се ноћас догодио у Београду.

Министар Стефановић истакао је да ће полиција учинити све да у најкраћем року расветли овај случај и ухапси починиоце напада.

„Наш посао је да ухапсимо починиоце, оштро их казнимо и тиме покажемо да Србија неће бити полигон за хулигане који мисле да на нашим улицама могу да се обрачунавају са домаћим или страним држављанима“, нагласио је министар полиције.

Стефановић је истакао да нико не треба и да помисли да може да угрози руско-српско пријатељство, које може да издржи сваки испит и додао да је Србија посвећена да оно у наредном периоду буде још снажније.

Изразивши жаљење што се овакав инцидент догодио на улицама Београда, министар је навео да Србија не жели да ниједан гост који долази у Београд или нашу земљу има разлога да страхује за своју безбедност.

Министар здравља Лончар указао је да је стање двојице повређених руских држављана стабилно.

„Пацијенти су ноћас око поноћи превезени у Ургентни центар и имали су вишеструке повреде. По пријему у Ургентни центар урађена им је дијагностика и неопходне интервенције. Налазе се у шок соби и њихово стање је сада стабилно“, објаснио је министар здравља.

Лончар је указао да се пацијенти добро осећају и да се наставља њихово даље лечење.

„На сталној смо вези са представницима руске амбасаде и свима онима који су заинтересовани за стање наших пацијената“, рекао је Лончар.