Архива

Стефановић: "МУП наставља да посвећено ради на сузбијању свих облика трговине људима"

30.07.2017.
У Министарству унутрашњих послова у току су реформе које подразумевају да ће Управа криминалистичке полиције много интензивније сарађивати са подручним полицијским управама, као и да ће преузети рад на најтежим случајевима који су у вези са трговином људима...

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас, поводом Светског дана борбе против трговине људима, да ће Министарство унутрашњих послова наставити да посвећено и свакодневно ради на сузбијању свих облика трговине људима.

„Најважнији корак који можемо да учинимо као друштво јесте да, за почетак, признамо да овај проблем постоји и да се трговина људима не дешава само у неким другим земљама, већ и код нас. Други најважнији корак је да упутимо сваког човека у нашој земљи како да се суочи са овим проблемом и како да не постане жртва“, рекао је Стефановић.

Министар је навео да Министарство унутрашњих послова, осим свих репресивних мера које спроводи у циљу сузбијања трговине људима, ради и на превенцији.

„Учићемо нашу децу у школама како да се заштите, како да не постану жртве, да избегну радну и сексуалну експлоатацију, да избегну принуду, да је препознају и како да се обрате људима, који свакодневно раде на превенцији и репресивним мерама које треба да доведу до  сузбијања овог ужасног кривичног дела“ рекао је Стефановић.

Он је додао и да су у Министарству унутрашњих послова у току су реформе које подразумевају да ће Управа криминалистичке полиције много интензивније сарађивати са подручним полицијским управама, као и да ће преузети рад на најтежим случајевима који су у вези са трговином људима.

„Важно је да Министарство унутрашњих послова покаже да неће бити заштићених и да ћемо посвећено радити на сузбијању овог кривичног дела, које се нажалост догађа и у Србији, као и у читавој Европи и свету“ поручио је Стефановић.