Архива

Добра сарадња МУП-а Србије и Хрватске

02.06.2017.
Ребић: "Велику подршку имамо од колега из Хрватске у процесу евроинтеграција, а посебно у преношењу искустава и позитивних пракси у оквиру Поглавља 24 у циљу убрзаног испуњавања услова за приступање Републике Србије у чланство Европске уније"...
Добра сарадња МУП-а Србије и Хрватске
Добра сарадња МУП-а Србије и Хрватске
Добра сарадња МУП-а Србије и Хрватске

Директор полиције Србије Владимир Ребић истакао је данас на састанку са директором полиције Хрватске Марком Срдаревићем да је сарадња између два министарства унутрашњих послова веома добра у области сузбијања свих видова криминала, са посебним акцентом на борбу против организованог криминала, илегалних миграција и тероризма.

"Велику подршку имамо од колега из Хрватске у процесу евроинтеграција, а посебно у преношењу искустава и позитивних пракси у оквиру Поглавља 24 у циљу убрзаног испуњавања услова за приступање Републике Србије у чланство Европске уније", истакао је Ребић на Граничном прелазу Батровци.

Директор српске полиције подсетио је да су за непуних месец дана одржана три састанка са директорима полиција Грчке, Црне Горе и Хрватске.

"Сви смо се сложили да је регионална сарадња и правовремена размена информација неопходна ради постизања што већег степена безбедности за грађане", нагласио је Ребић. 

На састанку је договорено интензивирање сарадње у наредном периоду, а разматано је и потписивање протокола о сарадњи између полиција Србије и Хрватске у циљу унапређења оперативне сарадње на сузбијању организованог криминала, тероризма, илегалних миграција, трговине људима, илегалне трговине наркотицима.