Архива

Министри Стефановић и Вулин обишли повређене у пожарима

23.07.2017.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар одбране Александар Вулин обишли су данас на Војномедицинској академији двојицу тешко повређeних ватрогасца у пожару у фабрици на Ади Хуји, као и тешко повређеног радника у недавној незгоди у Лучанима...
Министри Стефановић и Вулин обишли повређене у пожарима
Министри Стефановић и Вулин обишли повређене у пожарима
Министри Стефановић и Вулин обишли повређене у пожарима
Министри Стефановић и Вулин обишли повређене у пожарима

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар одбране Александар Вулин обишли су данас на Војномедицинској академији двојицу тешко повређeних ватрогасца у пожару у фабрици на Ади Хуји, као и  тешко повређеног радника у недавној незгоди у Лучанима.

Министри су том приликом обишли и бескућника кога су хулигани недавно тешко повредили.

„Уверили смо се још једном колики се надљудски напори улажу на Војномедицинској академији да се ова четири тешко повређена човека одрже у животу и каква је борба за сваки секунд њиховог живота. Видели смо колико је тежак њихов посао, посебно када је степен опекотина тако висок и када су повреде тако тешке. Желим да изразим огромну захвалност у име Министарства унутрашњих послова лекарима и особљу који се боре за здравље наших припадника, као и за свих других грађане“ рекао је министар Стефановић.

Он је додао да је поносан што установа каква је ВМА постоји на територији Републике Србије.

„Наш посао је да се боримо да припадници безбедносних снага буду што боље заштићени, да имају максималну здравствену заштиту, као и заштиту на раду и на томе ћемо инсистирати и у наредном период“ рекао је Стефановић.

Оцењујући стање повређених, начелник ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић је рекао да сва четири повређена лица, смештена на Интензивној нези, имају сличне последице екстензивних опекотина.

- Сви су у веома тешком стању, животно угрожени, али се све виталне функције контролишу. Надамо се да ће њихов опоравак, уз изузетне напоре ангажованог медицинског особља, тећи својим током - рекао је др Вукосављевић.

Министар Вулин је истакао да су сви повређени у недавним пожарима на ВМА добро збринути и да сви лекари и целокупно здравствено особље дају све од себе да им олакшају болове.

- Ми смо ту да им помогнемо, да будемо уз њихове породице и покажемо да сваки припадник безбедносних снага наше земље заслужује и има посебну пажњу и посебно поштовање. Здравствена установа каква је ВМА уме да прихвати и испоштује све специфичности које имају припадници безбедносних снага и проблеме с којима се суочавају - рекао је Вулин.

Повређене су обишли и државни секретари МУП-а и  Министартсва одбране Биљана Поповић Ивковић и Александар Живковић.