Архива

Поповић Ивковић и Шефиц разговарали о унапређењу сарадње министарстава унутрашњих послова Србије и Словеније

29.08.2017.
Државни секретар Министарства унутрашњих послова Републике Србије Биљана Поповић Ивковић разговарала је данас у Љубљани са државним секретаром Министарства унутрашњих послова Републике Словеније Боштјаном Шефицом о унапређењу сарадње два Министарства у борби против тероризма и организованог криминала...
2017_08_29_Popovic Ivkovic_Ljubljana_Sefic

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Републике Србије Биљана Поповић Ивковић разговарала је данас у Љубљани са државним секретаром Министарства унутрашњих послова Републике Словеније Боштјаном Шефицом о унапређењу сарадње два Министарства у борби против тероризма и организованог криминала.

„Тероризам је глобални проблем. Чврста сарадња, као и благовремена и континуирана размена информација веома су важни за правовремени одговор на све изазове и спречавање потенцијалних претњи“, истакла је Поповић Ивковић.

Она је додала да је Република Србија чврсто опредељена да учествује у свим процесима регионалне и међународне безбедности.

Поповић Ивковић и Шефиц оценили су да је сарадња српске и словеначке полиције добра и да Словенија, кроз размену искустава у реформским процесима, посебно у оквиру Поглавља 24, може помоћи Србији у европским интеграцијама.

На састанку је било речи и о актуелној безбедносној ситуацији у региону и изазовима везаним за проблем ирегуларних миграција.