Архива

Стефановић: Ухапшене 53 особе, поднето 25 кривичних пријава

01.03.2017.
Стефановић: „Ова акција још је један озбиљан показатељ да је држава одлучна да се обрачуна са свим облицима криминала и корупције и да нико ко је отимао новац грађанима Србије неће бити заштићен, нити га било какав положај, политичка припадност или функција коју обавља може заштити од кривичног гоњења “.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да је полиција у још једној опсежној акцији, усмереној на спречавање и сузбијање финансијског криминала и корупције, ухапсила 53 особе и поднела кривичне пријаве у редовном поступку против још 25 људи осумњичених за више различитих кривичних дела, посебно везаних за злоупотребе у државним органима.

„Процењује се да су ова лица од 2005. године до данас буџетима Републике Србије, аутономне покрајине Војводина, локалним самоуправа и другим привредним субјектима нанели штету вишу од 10 милиона евра“, истакао је министар полиције.

Стефановић је прецизирао да су међу ухапшенима инспектори Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, запослени у саобраћајном предузећу „Ласта“ Београд, чланови управног одбора Ветеринарског завода „Земун“, као и 13 полицијских службеника који су радили на пословима регистрације возила и одговорна лица јавних–комуналних предузећа.

„Ова акција још је један озбиљан показатељ да је држава одлучна да се обрачуна са свим облицима криминала и корупције и да нико ко је отимао новац грађанима Србије неће бити заштићен, нити га било какав положај, политичка припадност или функција коју обавља може заштити од кривичног гоњења “, поручио је Стефановић.