Архива

Стефановић: ПСС неистинама обмањује јавност, наставља политизацију синдикалног деловања

23.03.2017.
„Данас смо сведоци да Полицијски синдикат Србије нажалост, наставља политизацију синдикалног деловања, посебно навијајући за једног од опозиционих председничких кандидата, чију подршку имају и на скуповима које праве. Никада због тога ниједан полицајац није сносио било какву последицу, што нажалост није био случај у неким претходним временима. Као и увек позивам представнике синдиката да разговарамо о решавању проблема који постоје у раду министарства и полиције а не о политици ..."

Изјава потпредседника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића поводом лажних оптужби Полицијског синдиката Србије:

„Данас смо сведоци да Полицијски синдикат Србије нажалост, наставља политизацију синдикалног деловања, посебно навијајући за једног од опозиционих председничких кандидата, чију подршку имају и на скуповима које праве. Никада због тога ниједан полицајац није сносио било какву последицу, што нажалост није био случај у неким претходним временима. Као и увек позивам представнике синдиката да разговарамо о решавању проблема који постоје у раду министарства и полиције а не о политици, јер то није посао полиције.

Никада из кабинета министра унутрашњих послова није дат ни писани ни усмени налог о понашању полицијских службеника и остваривању њихових законских права везаних за изборе, нити се Министарство меша у слободну вољу било ког припадника полиције или неког другог дела Министарства. Ради се о потпуној неистини и обмањивању јавности. Недопустиво је да постоје покушаји синдиката и одређених политичких странака да злоупотребе полицију у изборној кампањи и унизе рад хиљада професионалаца који свакодневно ризикују своје животе зарад безбедности грађана Србије. Учинићу све да не дозволим такве злоупотребе.

Нарочито ми смета покушај злоупотребе полиције у тренутку када су неке од наших колега повређене на извршењу службеног задатка и када у суботу преко четири стотине младих људи ступа у редове полиције.

Наставићу да се заједно са људима из полиције борим за унапређење положаја полицајаца, њихове професионалне оспособљености и пре свега, сигурнију и безбеднију Србију и све њене грађане“.