Архива

Стефановић, Вулин и Гашић разговарали о унапређењу положаја свих припадника безбедносних служби

06.09.2017.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, министар одбране Александар Вулин и директор Безбедносно–информативне агенције Братислав Гашић разговарали су данас о унапређењу положаја свих припадника безбедносних служби и најавили да ће следеће године запосленима у овом сектору плате бити повећане за 10 одсто...
Стефановић, Вулин и Гашић разговарали о унапређењу положаја свих припадника безбедносних служби
Стефановић, Вулин и Гашић разговарали о унапређењу положаја свих припадника безбедносних служби
Стефановић, Вулин и Гашић разговарали о унапређењу положаја свих припадника безбедносних служби

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, министар одбране Александар Вулин и директор Безбедносно–информативне агенције Братислав Гашић разговарали су данас о унапређењу положаја свих припадника безбедносних служби и најавили да ће следеће године запосленима у овом сектору плате бити повећане за 10 одсто.

Стефановић, Вулин и Гашић договорили су на састанку и да ће ове три институције, уз подршку Владе Србије, ући у заједнички пројекат израдње станова за припаднике полиције, војске и БИА, како би се и на тај начин побољшао материјални положај запослених.

„Након разговора са председником Србије Александром Вучићем о положају припадника полиције, војске и БИА, дошли смо до решења које је председник подржао, а то је да се припадницима ове три важне државне институције, које се брину о безбедности грађана Србије, подигну плате у наредној години за 10 одсто“ истакао је министар Стефановић.

Према његовим речима, на састанку је било речи и о томе како може да се допринесе да живот припадника ових безбедносних служби, које обављају најзначајније дужности за Републику Србију, буде што квалитетнији.

„Са министром Александром Вулином и директором БИА Братиславом Гашићем разговарао сам и о томе како можемо да допринесемо да се квалитетнијом стамбеном изградњом подигне материјални положај запослених, што је председник Вучић подржао и дао задатак да се направе планови на основу којих ћемо следеће и наредних година почети да унапређујемо капацитете за решавање стамбених питања свих припадника наших служби“ рекао је Стефановић.

Истакавши да ће ове три безбедносне службе наставити да сарађују, министар полиције се захвалио министру одбране и директору БИА на одличној сарадњи у заједничком и свакодневном обављању послова на сузбијању свих негативних појава.

„Ова врста добре сарадње на заштити наше државе од свих могућих видова угрожавања показује да Република Србија води рачуна о својим грађанима. Бринући о припадницима војске, полиције и БИА, показаћемо да смо искрено захвални људима који су свој живот посветили очувању безбедности наше земље и који свакодневним тешким радом показују колико воле своју земљу“ закључио је Стефановић.

Министар одбране Александар Вулин истакао је да ће повећање зарада свакако значити припадницима безбедносног сектора, али и да ће већи значај имати концепт нове стамбене градње.

„Припадници безбедносних структура, без обзира да ли су у полицији, војсци, или Безбедносно-информативној агенцији раде потпуно исти посао. Свако од нас своје време, свој живот посвећује очувању стабилности и сигурности наше земље и безбедности сваког нашег грађанина“ истакао је Вулин.

Министар одбране је додао да управо због тога и све проблеме, па и проблеме статуса и проблеме материјалне природе, треба решавати у оквиру читавог безбедносног сектора, не појединачно као војска, полиција или БИА, већ јединствено.

„Повећање зарада ће нам сигурно много значити, али више од свега ће значити концепт нове стамбене градње, у којој ће се поново након дугих деценија чекања организовано радити на решавању стамбеног питања свих припадника безбедносног сектора“, рекао је Вулин.

Према његовим речима, држава на овај начин показује колико јој је стало до јаке и задовољне војске, полиције и Безбедносно–информатвне агенције.

„Председник Републике и врховни командант војске Александар Вучић је био јасан – хоће безбедносни систем, хоће безбедносне структуре о којима држава води рачуна и који заједно са својим породицама могу да кажу да живе у земљи која их воли и поштује“ рекао је Вулин.

Директор Безбедносно–информативне агенције Братислав Гашић указао је да ова агенција до сада није имала уређен однос када је у питању додела станова и додао да је поред повећања плата за запослене, пројекат заједничке стамбене градње велики искорак.

„Мислим да је то нешто што се после 50 и више година први пут дешава у Безбедносно–информативној агенцији. Дугујемо велику захвалност председнику Републике који је препознао важност безбедносног система Србије и надам се да ћемо у наредном периоду зановити и неке друге ресурсе који су потребни за све линије нашега рада“ казао је Гашић.

Директор БИА је истакао да су припадници безбедносних служби заслужни за миран живот грађана Републике Србије.

„Толико је значајних догађаја било у Србији у последњих годину дана. Заслуге за миран живот грађана свакако иду на рачун полиције, војске и БИА. Не заборавите Егзит, Гучу, не заборавите сва дешавања широм Србије где није било ни најмањег инцидента и то је управо заслуга припадника безбедносних структура Србије“ нагласио је Гашић.