Архива

Стефановић: Припадници ЈЗО успешно савладали обуку

26.07.2017.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић присуствовао је данас показној вежби Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката (ЈЗО), чији су припадници приказали знања и вештине које су стекли током обуке у Федералној служби обезбеђења Руске Федерације...
Стефановић: Припадници ЈЗО успешно савладали обуку
Стефановић: Припадници ЈЗО успешно савладали обуку
Стефановић: Припадници ЈЗО успешно савладали обуку
Стефановић: Припадници ЈЗО успешно савладали обуку
Стефановић: Припадници ЈЗО успешно савладали обуку
Стефановић: Припадници ЈЗО успешно савладали обуку

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић присуствовао је данас показној вежби Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката (ЈЗО), чији су припадници приказали знања и вештине које су стекли током обуке у Федералној служби  обезбеђења Руске Федерације.

„За полицију је веома важно да припадници ЈЗО наставе обуке, да имамо прилику да стално унапређујемо знања, да наши припадници буду боље заштићени и опремљени, али и да стеченим знањем штите и све који су гости наше земље и све грађане Републике Србије“, поручио је Стефановић после вежбе која је изведена у центру „НАВАК“.

Министар је указао да су припадници Јединице за обезбеђење на територији Руске Федерације у неколико наврата прошли сложену обуку, у којој су усвојили нова знања и вештине за заштиту не само штићених личности, већ и свих грађана.

Он се захвалио руској Федералној служби обезбеђења, која је била домаћин обуке, и нагласио да су припадници ЈЗО обуке успешно савладали и усвојили знања која до сада нису била примењивана у њиховом раду.

„Реч је о употреби возила која служе да се осигура безбедност ескорта, али и о тактикама које припадници Једнице за обезбеђење користе за заштиту личности када је у пешачкој формацији. Драго ми је да видим да су наши момци обуке озбиљно схватили и да су веома вешти, добри и чине нас поносним што су део Министарства унутрашњих послова“, рекао је Стефановић.

Министар се захвалио и центру „НАВАК“, где припадници Јединице имају прилику да увежбавају методе и технике обезбеђења.

Начелник Службе за обуку руске Федералне службе обезбеђења Леонид Козак истакао је задовољство приказаним високим нивоом професионалног искуства Јединице за обезбеђење Министарства унутрашњих послова.

„То говори да наша сарадња у овој сфери има продуктиван карактер и рачунамо да ће она бити и даље настављена. Нажалост, ниво претњи који је присутан у свету је јако висок, а наш посао захтева усавршавање и активне размене искустава“, рекао је Козак.

Припадници Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката извели су више различитих вежби у којима су приказали способности и вештине у одбрани напада на штићену личност – тактичко поступање тимова за непосредну физичку заштиту приликом кретања у пешачким формацијама и у колони возила под пратњом, симулацију угрожавања безбедности штићеног лица на јавном скупу, као и одбрану напада на возило у којој је штићена личност у саобраћају.