Архива

Стефановић: „Сигнал“ задао снажан ударац финансијском криминалу и корупцији

07.06.2017.
„Током акције „Сигнал“, која је јутрос спроведена на територији чак 19 градова у Србији, ухапшене су 74 особе. Осим тога поднете су и кривичне пријаве у редовном поступку против још 46 људи, а за три особе се интензивно трага“ рекао је министар Стефановић...

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић рекао је да је полицијском акцијом „Сигнал“ коју је Министарство унутрашњих послова спровело у сарадњи са надлежним тужилаштвима, пореском полицијом и Безбедносно -информативном агенцијом, задат снажан ударац финансијском криминалу и корупцији, посебно када је реч о злоупотребама у државним органима.

„Током акције „Сигнал“, која је јутрос спроведена на територији чак 19 градова у Србији, ухапшене су 74 особе. Осим тога поднете су и кривичне пријаве у редовном поступку против још 46 људи, а за три особе се интензивно трага“ рекао је министар Стефановић.

Како је објаснио они се сумњиче да су у претходном периоду извршили више различитих кривичних дела,између осталог, прање новца, пореска утаја, преваре, злоупотреба службеног положаја, примање и давање мита, као ифалсификовање новца.

„Осумњичени су буџет Републике Србије, затим Аутономне покрајине Војводине, буџете више локалних самоуправа и друге привредне субјекте оштетили за око две милијарде динара“ појаснио је Стефановић.

Министар полиције је рекао да су ухапшена и два садашња и два бивша председника општине, затим 14 бивших и садашњих директора државних и приватних предузећа, а поднете су и кривичне пријаве против више функционера локалних самоуправа.

„Република Србија шаље јасан сигнал да нема заштићених, да нема повлашћених и да никога неће заштити нити партијскаприпадност,нити политички положај, нити материјални статус. Министарство унутрашњих послова ће наставити одлучан обрачун са корупцијом“ нагласио је министар Стефановић.