Архива

Добра и обимна сарадња МУП-а и УНДП у Србији

12.05.2017.
Осврнувши се на добру и обимну сарадњу Министарства унутрашњих послова и агенција Уједињених нација, Стефановић је посебно истакао акцију легализације оружја и уништавања предатог и одузетог оружја, које се током више година успешно одвијала у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој...
Добра и обимна сарадња МУП-а и УНДП у Србији
Добра и обимна сарадња МУП-а и УНДП у Србији
Добра и обимна сарадња МУП-а и УНДП у Србији
Добра и обимна сарадња МУП-а и УНДП у Србији

Потпредседник Владе Републике Србије др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са сталним координатором тима Уједињених нација и сталним  представником Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Републици Србији Карлом Робин Херши о заједничким активностима које ће бити предузете у наредном периоду.

Осврнувши се на добру и обимну сарадњу Министарства унутрашњих послова и агенција Уједињених нација, Стефановић је посебно истакао акцију легализације  оружја и уништавања предатог и одузетог оружја, које се током више година успешно одвијала у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој.

Уједињене нације, како је навео министар, помогле су Министарству унутрашњих послова да одговори на изазове мигрантске кризе,а правовремно су пружиле и помоћи Србији  након катастрофалних поплава које су пре три године задесиле нашу земљу.

Херши је нагласила да изузетно цени допринос Министарства унутрашњих послова  међународним мировним операција у свету и истакла спремност Уједињених нација да помогну нашем Министарству у изградњи и јачању безбедног друштва.

Министар Стефановић је упознао сталног координатора тима Уједињених нација да

МУП споводи низ превентивних активности са децом школског узраста у циљу њихове заштите и безбедности и истакао да у погледу ових едукативних прогама постоји простора за унапређење сарадње.

Стефановић је издвојио обуке о понашању у ризичним ситуацијама и природним катастрофама, едукације о опасности од употребе дрога, трговине људима, опасностима на интернету, оружја и безбедност у саобраћају.