Архива

На иницијативу министра Стефановића биће формирана радна група у МУП-у за сузбијање насиља над женама

17.07.2017.
На иницијативу потпредседника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића биће формирана радна група у Министарству унутрашњих послова за сузбијање насиља над женама, договорено је на данашњем састанку министра са представницама организација “UN women” и Женска платформа за развој Србије...
Радна група у Министарству унутрашњих послова
Радна група у Министарству унутрашњих послова
Радна група у Министарству унутрашњих послова

На иницијативу потпредседника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића биће формирана радна група у Министарству унутрашњих послова за сузбијање насиља над женама, договорено је на данашњем састанку министра са представницама организација “UN women” и Женска платформа за развој Србије.

Радна група Министарства унутрашњих послова детаљно ће анализирати све случајеве породичног насиља, а чиниће је представници Дирекције полиције, који се баве проблематиком породичног насиља, и представнице организација “UN women” и Женске платформе за развој Србије.
 
Њеним формирањем биће успостављена интензивнија сарадња МУП-а са специјализованим женским невладиним организацијама које пружају услуге женама у ситуацији насиља.

На састанцима ће бити разматрани предлози који ће бити упућени Савету за сузбијање насиља у породици Владе Србије, како би ова група пружила пуну подршку раду Савета.