Архива

Стефановић: У наставку акције „Арес“ ухапшено 251 особа

25.07.2017.
Стефановић:„Припадници МУП-а су у претходних пет дана наставили са активностима на сузбијању општег криминалитета на територији читаве Србије. Даноноћним радом полиција је склонила са улица значајну количину оружја. У овој акцији одузето је 66 пушка, од чега две аутоматске, 44 пиштоља, међу којима и два аутоматска, шест бомби, више килограма експлозивних материја и више хиљада комада муниције“ ...

Београд

Број: 617/17

25. јул 2017. године

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да су припадници Министарства унутрашњих послова, у наставку акције „Арес“, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, Безбедносно- информативном агенцијом (БИА), Пореском управом и другим државним органима, ухапсили 251 особу, док су против 367 лица поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

„Припадници МУП-а су у претходних пет дана наставили са активностима на сузбијању општег криминалитета на територији читаве Србије. Даноноћним радом полиција је склонила са улица значајну количину оружја. У овој акцији одузето је 66 пушка, од чега две аутоматске, 44 пиштоља, међу којима и два аутоматска, шест бомби, више килограма експлозивних материја и више хиљада комада муниције“ рекао је Стефановић.

Он је истакао да је на територији општине Зајечар пронађена и комплетна илегална радионица за израду ватреног оружја и муниције.

„Полиција је и у претходном периоду интензивно радила на хапшењу нарко дилера, који су и у овој акцији имали у свом поседу више од 27 килограма наркотика свих врста. Њиховим хапшењем наркотици су склоњени са улица, а наша деца су спасена“ рекао је министар.

Он је навео да је и овом акцијом послата јасна порука да за полицију нема недодирљивих и заштићених.

„Полиција наставља са активностима на сузбијању криминалитета и нећемо стати све док постоји иједан човек који се бави криминалом и који сматра да на такав начин може да угрожава безбедност грађана Србије“ поручио је Стефановић.