Архива

Потписан Уговор о пословној сарадњи између МУП-а и КПА

09.10.2017.
Стефановић: „Данас смо имали лепу прилику да сачекамо нову генерацију студената Криминалистичко-полицијске академије. Кроз разговор са овим младим људима могао сам да закључим да имају јасну представу о значају безбедности и о томе колико је важно да буду добри студенти и да касније своје знање употребе у МУП-у за добробит наших грађана“...
Потписан Уговор о пословној сарадњи између МУП-а и КПА
Потписан Уговор о пословној сарадњи између МУП-а и КПА
Потписан Уговор о пословној сарадњи између МУП-а и КПА
Потписан Уговор о пословној сарадњи између МУП-а и КПА
Потписан Уговор о пословној сарадњи између МУП-а и КПА
Потписан Уговор о пословној сарадњи између МУП-а и КПА

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић одржао је данас на Криминалистичко-полицијској академији уводно предавање на тему безбедности студентима прве године те високошколске установе и са вршиоцем дужности декана Гораном Бошковићем потписао Уговор о пословној сарадњи који ће омогућити запошљавање најбољих студената у Министарство унутрашњих послова.

„Данас смо имали лепу прилику да сачекамо нову генерацију студената  Криминалистичко-полицијске академије. Кроз разговор са овим младим људима могао сам да закључим да имају јасну представу о значају безбедности  и о томе колико је важно да буду добри студенти и да касније своје знање употребе у МУП-у за добробит наших грађана“, рекао је Стефановић.

Министар је пружио пуну подршку наставном кадру ове вискошколске институције у предузимању активности које за циљ имају подизање нивоа полицијског образовања.

„Желим да од ових младих људи добијемо најбољу могући квалитет. Полицајце који ће фактички бити окосница у раду полиције и који ће омогућити да се грађани свакодневно осећају безбедно и да знају да захваљујући знању, раду и способностима ових младих људи живе у сигурној и стабилној земљи“, рекао је Стефановић.

Говорећи о потписаном Уговор о пословној сарадњи, Стефановић је истакао да ће тај документ омогућити даље унапређење сарадње између Министарства и КПА, као и запошљавање младих људи који заврше ову вискошколску установу у МУП.

„У оквиру система каријерног напредовања, увек ћемо предност, као што смо то радили и претходне три године, давати студентима Криминалистичко-полицијске академије. Потписани уговор омогућиће да студенти ове вискошколске установе буду први, међу једнакима, који ће имати прилике да се запосле у Министарству“, рекао је Стефановић и додао да ће већ ове недеље 150 младих људи, који су завршили Криминалистичко-полицијску академију, добити посао.

Министар Стефановић је бруцошима одржао уводно предавање на тему „Безбедносни изазови у Републици Србији и региону и савремени изазови данашњице“.

Стефановић је студентима поручио да безбедност почива на људима и квалитетном кадру.

„Од ове институције очекујем да створи кадар који ће не само у Министарству унутрашњих послова, већ и у другим безбедносним службама Републике Србије, успети да пружи одговор на све безбедносне изазове“, рекао је Стефановић. 

У интерактивном разговору са студентима, министар је као највеће безбедносне изазове издвојио организовани криминал, наркотрафикинг, вискотехнолошки криминал и претње тероризама.

Стефановић је нагласио да на територији Републике Србије не постоји ни једна озбиљна организована криминална група која може драматично да угрози безбедност наше земље.

„Припадници из криминалистичке полиције и подручних полицијских управа у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у последњих неколико година у добрим и успешним акцијама разоткрили су већи број криминалних група, открили већи број лабораторија за производњу марихуане, прву лабораторију екстазија“, рекао је Стефановић.  

Вршилац дужности декана Криминалистичко полицијске академије Горан Бошковић истакао је да та вискошколска установа кроз све активности које предузима тежи развоју и унапређењу полицијске професије.

„Знање се усваја кроз образовни процес, а наш задатак је да образујемо нове генерације полицијских службеника. Полицијско образовање је у сталном процесу иновације и ми тежимо ка томе да га стално унапређујемо“, рекао је Бошковић.