Архива

Отварање ПИ Земун Поље

21.03.2017.
Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас на отварању Полицијске испоставе у Земун Пољу да полиција на свим нивоима интезивно ради на сузбијању кривичних дела везаних за наркотике и додао да у овом насељу од почетка године није забележено ниједно такво кривично дело...
Отварање ПИ Земун Поље
Отварање ПИ Земун Поље
Отварање ПИ Земун Поље
Отварање ПИ Земун Поље
Отварање ПИ Земун Поље
Отварање ПИ Земун Поље

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас на отварању Полицијске испоставе у Земун Пољу  да полиција на свим нивоима интезивно ради на сузбијању кривичних дела везаних за наркотике и додао да у овом насељу од почетка године није забележено ниједно такво кривично дело.

Указавши да ће новоотворена полицијска испостава радити 24 сата и да ће грађани у њој моћи да обаве све управне послове, од издавања личних и других докумената до решавања других проблема, Стефановић је нагласио да ће она допринети повећању нивоа безбедности  и омогућити да полиција буде стално допступна грађанима овог насеља.

„Нама је важан рад полиције у заједници, то не сме да остане само на празним речима. Трудимо се да из године у годину побољшавамо и појачавамо активности полиције, да приближимо полицију грађанима и да у сарадњи са њима дођемо до информација које ће допринети повећању њихове безбедности“, рекао је министар.

Истакавши да превентивне активности дају свакодневне резултате, Стефановић је нагласио да се у овом насељу  број туча и сукоба малолетних лица смањен за 17 одсто.

Говорећи о новој класи полицајаца која ће у овој години бити примљена, министар је прецизирао да ће један већи број њих бити упућен у Полицијску управу за град Београд, од којих ће део бити рапоређен и по полицијским станицама, што ће значајно повећати њихов капацитет.

Стефановић је додао да ће Министартсво унутрашњих послова у овој години набавити и нова возила, што ће олакшати патролну делатност полиције.

Министар се захвалио челницима Општине Земун на помоћи у опремању и реконструкцији новоотворене полицијске испоставе истакавши да је то само још један пример добре и успешне сарадње са локалном самоуправом. 

„Хоћемо да примером добре сарадње са локалним одборима за безбедност, са општинама, са грађанима, директно са људима покажемо да полиција у заједници јесте концепт који доводи до смањења стопе криминалитета и побољшања безбедности.“

Министар Стефановић учествоваво је и на едукативном предавању, које су деци Основне  школе „Илија Бирчанин“ у Земун Пољу, која се налази у близини нове полицијске испоставе, одржали полицијски службеници.

“У Београду више од 70 одсто школа има школске полицајце. Радићемо на томе да свака школа добије школског полицајца, а у међувремену, оне које их немају директно, покривамо позорничким патролама и другим начинима рада“, нагласио је Стефановић.

Министарство унутрашњих послова, како је додао, ради и на томе да свака школа и вртић буду покривени видео надзором и умрежени са полицијским станицама.

Говорећи о превентивним активностима и раду са децом, Стефановић је истакао да је током прошле године деци одржано 2.400 едукативних предавања на којима су полицајци децу упознали са опасностима од употребе дрога, проблемима вршњачког насиља -  “С том праксом ћемо наставити”, поручио је министар.