Архива

Стефановић и Лазаро о даљем унапређењу сарадње две земље

21.11.2017.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се данас у Београду са генералним тужиоцем Румуније Аугустином Лазаром са којим је разговарао о даљем унапређењу сарадње две земље у борби против организованог криминала, тероризма и сајбер криминала...
Стефановић и Лазаро о даљем унапређењу сарадње две земље
Стефановић и Лазаро о даљем унапређењу сарадње две земље

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се данас у Београду са генералним тужиоцем Румуније Аугустином Лазаром са којим је разговарао о даљем унапређењу сарадње две земље у борби против организованог криминала, тероризма и сајбер криминала.

Досадашња сарадња полиција и тужилаштава Србије и Румуније оцењена је као добра посебно у области сузбијања кријумчарења људи и дроге, затим откривању крађа моторних возила и различитих уметнина, али је такође истакнуто да постоји простор за даље унапређење односа.

Како је речено на састанку, коме су присуствовали и државни секретар Министарства унутрашњих послова Дијана Хркаловић и Републички јавни тужилац Загорка Доловац, надлежне службе две земље годишње на стратешком и оперативном нивоу размене око 500 информација, што је један од показатеља добре сарадње.