Архива

Почела обука полицијских службеника који ће држати предавања из области безбедности

14.07.2017.
У периоду од 10. до 21. јула у Министарству унутрашњих послова реализују се једнодневни семинари за више од 130 координатора који ће обучавати предаваче у подручним полицијским управама и организационим јединицама Сектора за ванредне ситуације. Предавачи у школама ће бити радници Министарства унутрашњих послова, као и пензионисани полицијски службеници...
Почела обука полицијских службеника који ће држати предавања из области безбедности
Почела обука полицијских службеника који ће држати предавања из области безбедности
Почела обука полицијских службеника који ће држати предавања из области безбедности

Помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за људске ресурсе Катарина Томашевић обишла је данас координаторе Министарства унутрашњих послова који ће са колегама из полицијских управа од септембра држати предавања деци четвртог и шестог разреда о темама из области безбедности.

У периоду од 10. до 21. јула у Министарству унутрашњих послова реализују се једнодневни семинари за више од 130 координатора који ће обучавати предаваче у подручним полицијским управама и организационим јединицама Сектора за ванредне ситуације. Предавачи у школама ће бити радници Министарства унутрашњих послова, као и пензионисани полицијски службеници.

„Овај изузетно важан пројекат, настао на иницијативу министра Небојше Стефановића, од стратешког је значаја и представља заједнички пројекат Министарства унутрашњих послова и Министарства просвете. Рад са децом захтева посебну опрезност, тако да сви морамо веома добро и професионално да се припремимо за период који нам предстоји“, рекла је Томашевић присутним полицијским службеницима.

Настава у основним школама ће се изводити једном месечно у одељењима четвртих и шестих разреда. Наставне јединице су садржајем прилагођене узрасту у којем се деца налазе, као и њиховим потребама, а све у циљу развоја безбедносне културе и унапређења безбедносне заштите деце.

„Верујем да ће предавања изазвати позитиван одјек и код деце и код родитеља. На нама је да поверење које смо добили од Министарства просвете, да у њиховим објектима причамо о безбедносним темама, искористимо на најбољи начин“, рекла је Томашевић.

Томашевић је поручила полицијским службеницима да ће се редовно састајати са њима како би заједнички пратили рад на овом важном пројекту и договарали се о даљим корацима.

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић је недавно са министром просвете Младеном Шарчевићем потписао Протокол о сарадњи на програму „Основи безбедности деце“, захваљујући којем ће, током школске 2017/2018. године, у свим основним школама у Србији бити уведен нови факултативни предмет о безбедности деце чији је примарни циљ превенција.