Архива

Основни циљ Министарства ефикаснија полиција у служби грађана

18.08.2017.
Стефановић: „Управо кроз пројекат „Полиција у заједници“ Министарство жели да приближи грађанима рад полиције. Данас смо разговарали са грађанима Старе Пазове, дружимо се са њима и кроз презентацију свих видова полиције желимо да прикажемо грађанима шта полицијски службеници конкретно раде и шта од њих могу да очекују“...
Основни циљ Министарства ефикаснија полиција у служби грађана
Основни циљ Министарства ефикаснија полиција у служби грађана
Основни циљ Министарства ефикаснија полиција у служби грађана
Основни циљ Министарства ефикаснија полиција у служби грађана
Основни циљ Министарства ефикаснија полиција у служби грађана
Основни циљ Министарства ефикаснија полиција у служби грађана

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић рекао је данас у Старој Пазови да је основни циљ Министарства унутрашњих послова да полиција буде што ефикаснија и да, као и сада, ради искључиво у интересу својих грађана.

„Управо кроз пројекат „Полиција у заједници“ Министарство жели да приближи грађанима рад полиције. Данас смо разговарали са грађанима Старе Пазове, дружимо се са њима и кроз презентацију свих видова полиције желимо да прикажемо грађанима шта полицијски службеници конкретно раде и шта од њих могу да очекују“, рекао је министар Стефановић.

Он је додао да Министарство унутрашњих послова на овај начин, јачањем поверења кроз непосредну комуникацију грађана са полицијским службеницима, жели да постигне да пројекат „Полиције у заједници“ у потпуности заживи.

„Ту смо да покажемо шта су могућности полиције, не само кроз репресивну улогу, већ првенствено на пољу превентивног рада“, рекао је Стефановић.

Министар је истакао добру сарадњу коју полиција има са општином Стара Пазова и истакао да су захваљујући доброј комуникацији између полиције и локалне самоуправе у свим општинама Сремског управног округа формирани  локални Савети за безбедност.

Потпредседник Владе Републике Србије је навео да је општина Стара Пазова један од лидера у Србији по порасту броја запослених, јер је у последњих пет, шест година успела да направи значајан скок.

„Самим тим повећан је број становника, број привредних субјеката, али је и посао полиције постао сложенији“, рекао је Стефановић.

Министар је истакао да је полиција у овој општини успела степен криминалитета да сузбије на веома низак ниво и да је захваљујући ефикасном раду полицијских службеника, пре свега на сузбијању кривичних дела наркотрафикинга, али и привредног криминала, значајно повећана безбедност грађана.

Стефановић је додао да се у сарадњи са локалном самоуправом разматрају  пројекти који ће у наредним годинама, кроз већи број камера, изградње додатне инфраструктуре за полицијске станице, али и приближавања полиције грађанима, допринети да њихов свакодневни живот буде што спокојнији.

„Желимо да полиција буде што ефикаснија, да ради за своје грађане и зато ћемо у сарадњи са локалном самоуправом радити на унапређењу квалитета рада, кроз изградњу нових објеката полиције и набавку нових патролних возила и опреме која ће помоћи да полицајци, ватрогасци, запослени на управним пословима и сви остали који раде у МУП буду више на услузи грађанима“, закључио је Стефановић.

Грађани Старе Пазове, у оквиру акције „Полиција у заједници“, имали су прилику да се упознају са радом припадника Жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице, Управе полиције, Управе саобраћајне полиције, Полицијске бригаде и Сектора за ванредне ситуације.

Најмлађи суграђани имали су могућност да се кроз различите активности друже са полицијацима, што је један од кључних фактора за стицање поверења, али и да уживају у програмима које су извели водичи службених паса и чета коњаника.

Деца су имала прилику да се уз помоћ припадника полиције пењу и спуштају низ вештачку стену, упознају са начинима гашења пожара лаком пеном, али и едукују о опасностима од употребе наркотика и проблемом вршњачког насиља.

На тактичко-техничком збору, грађанима је приказан и део опреме коју припадници Министарства унутрашњих послова користе у свакодневном раду.