Архива

Директор полиције посетио на ВМА полицајца који је рањен у Новом Пазару

08.09.2017.
Директор полиције Владимир Ребић посетио је данас на Војномедицинској академији полицајца који је синоћ рањен у Новом Пазару и истакао да очекује максималне казне за све оне који нападну полицајце...
Директор полиције посетио на ВМА полицајца који је рањен у Новом Пазару
Директор полиције посетио на ВМА полицајца који је рањен у Новом Пазару
Директор полиције посетио на ВМА полицајца који је рањен у Новом Пазару

Директор полиције Владимир Ребић посетио је данас на Војномедицинској академији полицајца који је синоћ рањен у Новом Пазару и истакао да очекује максималне казне за све оне који нападну полицајце.

„Полицијски службеник Драган Чекановић рањен је синоћ из ватреног оружја обављајући редовне полицијске послове. Чекановић је оперисан, пружена му је најбоља медицинска нега и очекујемо његов брз опоравак“, рекао је Ребић.

Директор је подсетио да су брзом интервенцијом полиције осумњичени и његова три помагача ухапшени и приведени надлежном тужиоцу.

„Припадници Министарства унутрашњих послова обављајући редовне послове и задатке неретко ризикују сопствене животе како би заштитили грађане Републике Србије. У 2015. години у Републици Србији у 1.580 случајева дошло је до напада на полицијске службенике, док је у 2016. години тај број смањен за 500“, рекао је Ребић и додао да је и поред смањења тај број и даље велики.

Ребић је истакао да Министарство унутрашњих послова најоштрије осуђује напад на полицајца Чекановића, али и све нападе на полицијске службенике и очекује максималне казне за починиоце ових кривичних дела.

Према његовим речима, Министарство унутрашњих послова чини све да побољша материјални статус полицијских службеника и опреми их у циљу заштите њихових живота.

Заступник начелника ВМА професор др Мирослав Вукосављевић је рекао да је примљени припадник Министарства унутрашњих послова задобио тешке телесне повреде.

„Полицијски службеник тренутно је стабилан и није животно угрожен. Војномедицинска академија ће учинити све да његов опоравак буде брз и ефикасан и да се ускоро врати на своју дужност“, рекао је проф. др Вукосављевић.

Директор Ребић захвалио се Војномедицинској академији на пруженој помоћи и свим запосленима у тој здравственој установи који су увек спремни да припадницима полиције пруже адекватну медицинску заштиту.