Архива

Стефановић: Уз помоћ пријатеља спречили смо да самопроглашено Косово уђе у Интерпол

26.09.2017.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас, по завршетку првог дана заседања Генералне скупштине Интерпола у Пекингу, да ће Република Србија у оквиру Интерпола наставити да сарађује са свим државама света у снажним напорима да победимо теророризам, организовани криминал и сваки вид угрожавања безбедности наших грађана...

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас, по завршетку  првог дана заседања Генералне скупштине Интерпола у Пекингу, да ће Република Србија у оквиру Интерпола наставити да сарађује са свим државама света у снажним напорима да победимо теророризам, организовани криминал и сваки вид угрожавања безбедности наших грађана.

„Поруке које смо данас чули од председника НР Кине Си Ђинпинга, али и других учесника, биле су управо да само заједно уједињени можемо победити овакву врсту опасности и да не постоји земља која је довољно јака да сама то уради. Нашим кинеским пријатељима захваљујем се на огромној подршци и помоћи, поготово када је реч о заштити интегритета Републике Србије. Захваљујући тој, али и подршци других пријатеља у Интерполу, успели смо да спречимо да самопроглашено Косово самостално уђе у састав овог органа“ рекао је министар Стефановић.

Стефановић се још једном захвалио свима у Интерполу који су препознали праведност наше борбе.

„Надам се да ћемо и у будућности успевати да заједно са нашим пријатељима побеђујемо све изазове који су пред нама. Србија наставља да буде земља која представља симбол безбедности и борбе против организованог криминала и корупције на територији читаве наше земље и ми ћемо у сарадњи са другим земљама наставити да радимо у том правцу“ истакао је министар Стефановић.