Архива

Ребић: Безбедност деце у саобраћају један од приоритета Министарства

22.11.2017.
Директор полиције Владимир Ребић поручио је данас да је безбедност деце у саобраћају један од приоритета Министарства унутрашњих послова и подсетио да је Стратегијом безбедности саобраћаја на путевима Републике Србије, за период од 2015. до 2020. године, коју је донела Влада, предвиђено да до 2020. године ниједно дете не погине у саобраћајним незгодама...
Ребић: Безбедност деце у саобраћају један од приоритета Министарства
Ребић: Безбедност деце у саобраћају један од приоритета Министарства
Ребић: Безбедност деце у саобраћају један од приоритета Министарства

Директор полиције Владимир Ребић поручио је данас да је безбедност деце у саобраћају један од приоритета Министарства унутрашњих послова и подсетио да је Стратегијом безбедности саобраћаја на путевима Републике Србије, за период од 2015. до 2020. године, коју је донела Влада, предвиђено да до 2020. године ниједно дете не погине у саобраћајним незгодама.

„Нећемо бити задовољни док иједно дете страда на српским путевима“, рекао је Ребић на конференцији за медије на којој је представљена превентивна кампања "Пут и ја", усмерена на повећање безбедности деце у саобраћају, која ће се од децембра ове године реализовати са компанијом "Рено Нисан Србија".

О значају ове и сличних активности, како је рекао директор, говори и чињеница да последњих година ниједно дете није страдало на путу од куће до школе.

Ребић је подсетио да Министарство унутрашњих послова већ годинама реализује акцију "Школа" посвећену првенствено безбедности првака у саобраћају, а од ове године спроводи се и пројекат „Основи безбедности деце“ за ученике 4. и 6. разреда, где је једна од тема предавања и безбедно учешће деце у саобраћају.

Преме речима Ребића кампања „Пут и ја“ је намењена ученицима трећег разреда основне школе.

„Анализе показују да су ученици трећег разреда на неки начин посебно угрожени, јер то је углавном период када пут од куће до школе и обратно почињу да прелазе сами, у том узрасту стичу један ниво самопоуздања, а да им у исто време пажња опада и због тога је значајно да се оваква активност спроводи са децом тог узраста“ истакао је Ребић.

Директор је још једном апеловао на све родитеље да промене своје навике и децу превозе на адекватан начин како то предвиђа закон.