Архива

Стефановић и Пинтер о јачању и интензивирању сарадње две полиције

08.11.2017.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Будимпешти са министром унутрашњих послова Мађарске Шандором Пинтером о јачању и интензивирању сарадње две полиције у борби против високе корупције, организованог криминала, илегалних миграција и тероризма...

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Будимпешти са министром унутрашњих послова Мађарске Шандором Пинтером о јачању и интензивирању  сарадње две полиције у борби против високе корупције, организованог криминала, илегалних миграција и тероризма. 

„Разматрали смо мере које можемо да применимо како би се ефикасније супроставили илегалним миграцијама, као и спречавању могућности да у миграторном таласу одређена лица, која могу бити радикализовани екстремисти или криминалци, уђу у наше земље“ истакао је Стефановић.

Министар је додао да је са колегом Пинтером разговарао о томе шта српска и мађарска полиција могу заједнички да предузму како би зауставили такве појединце и осигурали максималну безбедност грађана две државе.

На састанку су, како је навео министар Стефановић, договорене и конкретне мере које ће два министарства предузети како би у оквиру Европске уније обезбедили више средстава за заједничке пројекте који ће омогућити ефикаснију борбу против наркотрафикинга и осигурати већу безбедност Србије и Мађарске.

„Министар Пинтер дели наше виђење да само тесном и интензивном сарадњом  наше две земље можемо да остваримо бољу сигурност и безбедност за све грађане“ рекао је Стефановић.

Српски министар полиције је истакао да је досадашња сарадња полиција  одлична.

„Договорили смо се да се она интензивира кроз сарадњу припадника граничне и криминалистичке полиције, који ће заједно са надлежним тужилаштвима појачати борбу против високе корупције, организованог криминала и свих других видова криминала, посебно оног који се одвија на границама“, рекао је Стефановић.

Министар Пинтер истакао је да је са колегом Стефановићем разговарао о мерама које могу заједнички да предузму у циљу одбране граница две земље од

илегалних миграција, тероризма и организованог криминала.

„Најважнији задатак је да сачувамо наше границе“, истакао је Пинтер и додао да је на састанку било речи и о сарадњи полиција током предстојећих зимских празника.

„Разговарали смо о мерама које  ће бити предузете како би наши грађани лакше могли да пређу граничне прелазе, али и о томе како да осигурамо све манифестације које ће бити одржане током зимских празника од потенцијaлних терористичких напада“ рекао је Пинтер.