Архива

Унапређење сарадње Србије и Кине у области безбедности

25.09.2017.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Кини са Менг Ђијенџуом секретаром Централне комисије за политичке и правне послове, као и кинеским министром јавне безбедности Гуом Шенгкуном о унапређењу односа Србије и Кине, пре свега у области безбедности...
Унапређење сарадње Србије и Кине у области безбедности

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Кини са Менг Ђијенџуом секретаром Централне комисије за политичке и правне послове, као и кинеским министром јавне безбедности Гуом Шенгкуном о унапређењу односа Србије и Кине, пре свега у области безбедности.

Потпредседник српске Владе је током првог дана посете Пекингу, где ће сутра присуствовати заседању Генералне скупштине Интерпола, истакао да Република Србије жели да настави да јача односе са Народном Републиком Кином.

Такође, потпредседник Стефановић још једном се захвалио Кини на принципијелном ставу да не призна једнострано проглашену независност Косова и Метохије.

 

 

Унапређење сарадње Србије и Кине у области безбедности

Током састанка са високим кинеским званичницима, Менг Ђијенџуом и Гуом Шенгкуном, министар Стефановић је нагласио да је важна добра сарадња у борби против тероризма и организованог криминала, пре свега кроз бржу размену информација о потенцијалним претњама, које би могле да угрозе безбедност и Србије и Кине.

Министар Стефановић, који се налази у тродневној посети Народној Републици Кини, данас је посетио и град Тјенђин где се састао са градоначелником  Вангом Донгфеном.

Током посете овом граду, од чак 15 милиона становника, Стефановић је разговарао и са Донгом Ђиалуом, начелником Бироа јавне безбедности Тјенђина.