Архива

Ухапшено 16 цариника, оштетили буџет за 11,5 милиона евра

24.04.2017.
Стефановић: „Министарство унутрашњих послова поново је показало одлучност у сузбијању корупције, сиве економије и криминала. Годину дана интензивног рада припадника Управе криминалистичке полиције дало је резултате. Значај ове акције је вишеструк. Осим хапшења осумњичених и њиховог процесуирања, спречено је и даље наношење штете буџету Републике Србије и наставак крађе више милиона евра од грађана“...

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је да je у још једној доброј акцији Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Управом царина и надлежним тужилаштвима, данас ухапшено 16 царинских службеника и одговорно лице једног предузећа, осумњичених да су буџет Републике Србије оштетили  за више од 11.500.000 евра.

„Министарство унутрашњих послова поново је показало одлучност у сузбијању корупције, сиве економије и криминала. Годину дана интензивног рада припадника Управе криминалистичке полиције дало је резултате. Значај ове акције је вишеструк. Осим хапшења осумњичених и њиховог процесуирања, спречено је и даље наношење штете буџету Републике Србије и наставак крађе више милиона евра од грађана“, истакао је Стефановић.

Министар је објаснио да постоје основи сумње да су запослени у Управи царина скоро годину дана робу, пре свега цигарете, увезене из иностранства фиктивно раздуживали за наводне потребе разних амбасада и међународних организација у Србији.

Осумњичени су, како је навео, на тај начин несавесним поступањем примили у рад некомплетну, неправилну и фалсификовану документацију и на тај начин омогућили ослобађање од царине, пореза, акциза и других посебних дажбина.