Архива

Стефановић и Пинтер: Остварени одлични резултати кроз рад заједничких истражних тимова

08.06.2017.
На састанку је оцењено да је сарадња две полиције у области борбе против организованог криминала на изузетном нивоу, а посебно су истакнути одлични резултати остварени кроз рад заједничких истражних тимова у борби против кријумчарења људи...

Потпредседник Владе Републике Србије и министaр унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Будимпешти са министром унутрашњих послова Мађарске Шандором Пинтером о проблему илегалних миграција,  модалитетима сарадње у циљу ефикасне заштите спољних граница и размени информација у борби против кријумчарења људи.

На састанку је оцењено да је сарадња две полиције у области борбе против организованог криминала на изузетном нивоу, а посебно су истакнути одлични резултати остварени кроз рад заједничких истражних тимова у борби против кријумчарења људи.

Министри Стефановић и Пинтер закључили су да је ангажовањем полицијских службеника земаља Европске уније, међу којима су и полицајци из Мађарске који заједно са српским колегама обезбеђују границу Србије, постигнута боља контрола миграција, спречени су илегални преласци границе и кријумчарење људи.

Стефановић је указао да је српска полиција у последње две године ухапсила више око 2.000 особа осумњичених за кријумчарење људи и поднела више од 1.200 кривичних пријава.

Говорећи о борби против тероризма, српски и мађарски министри полиције оценили су да је брза и свакодневна размена информација важна како би се правовремено спречили потенцијални терористички напади.